Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε φέτος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νέας Τίρυνθας του Δήμου Ναυπλιέων, στην Αργολίδα, η θεομητορική εορτή της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ παρευρέθηκε συμπροσευχόμενος και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Αργολίδας, π. Πέτρος Αθανασόπουλος.

Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας γύρω από το χωριό προς ευλογία των κατοίκων.

Ο σημερινός ναός της Παναγίας θεμελιώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1949 και περατώθηκε το 1956 με την δωρεά των κατοίκων της περιοχής κι όταν ήταν ιερέας ο π. Γ. Κεραμιδάς. Ο ναός ανακαινίσθηκε στις 5 Μαΐου 1966 από τον αείμνηστο μητροπολίτη Χρυσόστομο Β’.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.