Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου - Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου Αρχιμ. Αγγέλου Ανθοπούλου ο οποίος εκήρυξε διδακτικότατα και θεολογικότατα και με νοήματα εύληπτα από τους προσκυνητές οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Ναό και προ του πέρατος της οποίας τελέσθηκε η Ακολουθία της Προόδου του Τιμίου Σταυρού κατά το Ιεροσολυμιτικόν Τυπικόν όπως είθισται στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα από κτίσεως του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος ευχήθηκε σε όλους για τον αρξάμενο Θεομητορικό μήνα Αύγουστο και τους παρεκάλεσε να αποθέτουν τον σταυρό από τους ώμους τους και να αίρουν τους σταυρούς των συνανθρώπων τους που πολλές φορές είναι βαρύτεροι από τους δικούς τους ώστε η κοινωνία να έχει μεταξύ της αγάπη, σύμπνοια και ενότητα. Καλωσόρισε την πληθύ των προσκυνητών εκ μέρους των Ιερέων, της Διοικούσης Επιτροπής, των εργαζομένων και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Η ιερές Ακολουθίες μετεδόθησαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου 95.4FM και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου www.imsyrou.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.