Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' χοροστάτησε απόψε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο τιμώμενο επ` ονόματι της Οσίας Ξένης Μετόχιο της Ιεράς Μητροπόλεως, επί της οδού Αχαρνών, στην περιοχή Κάτω Πατησίων Αθηνών, όπου και η Φοιτητική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως, με την συμμετοχή Κληρικών από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Αρχιμ. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος, ο οποίος εξ αφορμής του ονόματος της τιμώμενης Οσίας «Ξένης», ομίλησε για την αντίληψη των Χριστιανών, αλλά και την αίσθηση πολλών ανθρώπων που είχαν επιθανάτιες εμπειρίες ύστερα από ατυχήματα, ότι στον κόσμο αυτό ζούμε ως ξένοι και παρεπίδημοι, νοσταλγώντας την αληθινή πατρίδα μας στον ουρανό!
Μετά το πέρας του Εσπερινού, μετέβη στην παρακείμενη Φοιτητική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως, συνοδευόμενος απο τον Διευθυντή Αρχιμ. Μελέτιο Ζαχαρόπουλο, τον οποίο συνεχάρη εγκαρδίως για το επιτελούμενο στην Εστία έργο και για τη μέριμνά του, συνομίλησε με τους φιλοξενουμένους στην Εστία νέους και νέες σπουδαστές και σπουδάστριες από τα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως και άλλες περιοχές της Ελλάδος, προς τους οποίους απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές, τους ευχαρίστησε για τον πολιτισμένο και ευγενικό τρόπο, με τον οποίο συμβιώνουν, χωρίς προβλήματα και παρέστη στην κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ για εκτάκτους ποιμαντικούς λόγους θα πλεύσει αυθημερόν στην Ερμούπολη, και ως εκ τουτου δεν θα ιερουργήσει στο ως άνω Μετόχιο, ούτε θα συμμετάσχει στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, που θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.
Στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ευχηθεί το πρωί της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, και ακολούθως, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Πανελληνίου Ενώσεως Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, της οποίας είναι επίτιμο μέλος, και θα παραστή την Αγιοβασιλειόπιττα στα Γραφεία της Ενώσεως σε ειδική τελετή, κατά την οποία θα βραβευθούν διακριθέντες Πλοίαρχοι.
Το εσπέρας θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.