Το πρωί της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος μετέβει στην μικρή ενορία της Τριάδος στα όρια του Νομού Θεσσαλονίκης όπου και σε κλίμα πανηγυρικό ετέλεσε την Θ. Λειτουργία για τους ολιγοστούς κατοίκους της.

Η ενορία έχει σήμερα 120 μεγάλους στην ηλικία κατοίκους και σε εποχές πολέμων και πολιτικών παθών είχε 300 και πλέον σφαγιασθέντες οι οποίοι τιμούνται κάθε χρόνο στις αρχές Νοεμβρίου.

Ομίλησε καταλλήλως και μετά την διανομή του αντιδώρου παρεκάθισε σε κοινή τράπεζα με όλους τους εκκλησιασθέντες.

Ενωρίς το απόγευμα χοροστάτησε στο πανηγυρικό εσπερινό στην ενορία της Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου για την εορτή της αγ. Βαρβάρας ο οποίος ετελέσθη χάριν των Κυριών του Συλλόγου Ο.Χ.Ε.Κ. Βύρωνος Αθηνών με το μεγάλο παράρτημα του Συλλόγου στην Ι. Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

Μεγάλη ομάδα της Ενώσεως Αθηνών κάθε χρόνο επισκέπτεται την Ι. Μητρόπολη και συμμετέχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε καταλλήλως και ευχαρίστησε την Ένωση για την πολύπλευρη πνευματική βοήθεια της στην ευρύτερη περιοχή.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβει στην Ι. Μονή Αγ. Βαρβάρας παρα τα ιαματικά Λουτρά Θερμοπηγής όπου ένα δυναμικό πλήθος προσκυνητών με επικεφαλής τους ιερείς της περιοχής ετέλεσε τον πανηγυρικό εσπερινό και ομίλησε επίκαιρα. Για αρκετή ώρα διένειμε τους άρτους και παρεκάθισε στο κοινό κέρασμα όλων των προσκυνητών.

Ανήμερα της εορτής ελειτούργησε στην ίδια Ιερά Μονή και ομίλησε επίκαιρα στους ευλαβείς προσκυνητές οι οποίοι υπερπλήρωσαν το καθολικό της Μονής και όλους τους χώρους της.

Μετά την διανομή του αντιδώρου και του κεράσματος ο Σεβασμιώτατος μετέβει στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ο.Χ.Ε.Κ. όπου ομίλησε σε όλα τα μέλη για την Αγ. Βαρβάρα και τις ημέρες που διανύουμε.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος μετέβει στην ενορία της Κοίμησης όπου τιμάται εκτός από την Παναγία μας και η αγ. Βαρβάρα και η αγ. Ξενία.
Παρεκκλήσια των δύο Αγίων υπάρχουν στον μεγάλο αυλόγυρο του Ι. Ναού.

Στον κεντρικό Ναό της Παναγίας ετέλεσε ενώπιον πλήθους Χριστιανών το μυστήριον του Ευχελαίου εγκαινίασε την Χριστουγεννιάτικη δωροέκθεση που πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση του Νηπιαγωγείου της Κωμοπόλεως και παρακολούθησε μικρή Χριστουγεννιάτικη γιορτή των μικρών παιδιών και ευχήθηκε σε όλους καταλλήλως για τις επερχόμενες γιορτές του δωδεκαημέρου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.