Εορτάστηκε και φέτος τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 21 Ιουνίου, η διπλή εορτή με την συμπίπτουσα επέτειο των εγκαινίων του ιερού ναού Αγίας Τριάδος – Παναγίας Αμπουδιώτισσας.

Ο ιερός ναός εγκαινιάστηκε στις 21 Ιουνίου του έτους 1979 από τον μακαριστό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α’ (Βέργη) ενώ παραπλεύρως του ιερού ναού δεσπόζει το εκκλησάκι της Παναγίας Αμπουδιώτισσας.

Η επετειακή Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της συμπληρώσεως των 42 ετών από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού συνέπεσε και συνεορτάσθηκε φέτος με την δεσποτική εορτή της Αγίας Τριάδος.

Στη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο π. Δημήτριος Αργύρης εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας με τη συμμετοχή των ιεροψαλτών Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημητρίου Πετρογιάννη και Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας κ. Ιωάννου Σταμέλου και κ. Σταματίου Κοκκάλα που έψαλαν θαυμάσια τους πανηγυρικούς ύμνους της δεσποτικής εορτής.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Σέτας κ. Ευαγγελία Αργύρη

Μετά πέρας της Θείας Λειτουργίας ο αιδεσιμολογιώτατος π. Δημήτριος κλείνοντας την εόρτιο ταύτην ημέρα αλλά και την επέτειο των εγκαινίων τέλεσε εις μνημόσυνον αιώνιον τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α’ (Βέργη) του τελέσαντος των εγκαινίων του ιερού ναού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.