Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία μεριμνά για την πρόληψη κατά της πυρκαγιάς καθώς και για την εκπαίδευση μικρών και μεγάλων στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Συγκεκριμένα, η Ορθόδοξη Ενορία Sebiș στην πόλη Μπιστρίτσα αγόρασε ένα πυροσβεστικό όχημα, προκειμένου να διευκολυνθεί η άμεση απόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η αγορά του ειδικού οχήματος κατέστη δυνατή χάρη στις προσπάθειες του π. Ciprian Frățilă, με την υποστήριξη του Δημαρχείου της κοινότητας Șieuț και με τη συμμετοχή νέων από την ενοριακή κοινότητα.

Η κοινότητα μέχρι πρότινος διέθετε μόνο ένα πυροσβεστικό όχημα. «Τα τελευταία χρόνια οι ζωές των κατοίκων σημαδεύτηκαν από τις πυρκαγιές. Έτσι αγοράσαμε ένα πυροσβεστικό όχημα για την ενορία», είπε ο π. Ciprian Frățilă.

Το ειδικό όχημα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από την ομάδα ταχείας παρέμβασης SVSU της Ορθόδοξης Ενορίας Sebiș, που αποτελείται από νέους και εθελοντές από την περιοχή.

Μαθητές Λυκείου και παιδιά προσχολικής ηλικίας από το Μποτοσάνι μαθαίνουν να παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση πυρκαγιάς
Μαθήματα πρώτων βοηθειών καθώς και μαθήματα προφύλαξης σε περίπτωση πυρκαγιάς και σεισμού παρακολούθησαν περίπου 200 μαθητές και παιδιά προσχολικής ηλικίας, την Τρίτη, 12 Απριλίου 2022, στη Μποτοσάνι, στο Ορθόδοξο Λύκειο Θεολογική Σχολή «Άγιος Γεώργιος» και στο Νηπιαγωγείο «Άγιος Γεώργιος».

Αυτή η εκστρατεία ενημέρωσης έγινε στο πλαίσιο ενός «πρωτοκόλλου πρόληψης» που έχει συναχθεί μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Ιασίου και της Επιθεώρησης Εκτάκτων Καταστάσεων «Nicolae Iorga» της κομητείας Μποτοσάνι.

ope

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.