Οι 16 νέοι Άγιοι που αγιοκατατάχθηκαν στο πλαίσιο της εκατονταετηρίδας του Πατριαρχείου Ρουμανίας θα συμπεριληφθούν επίσης στο Εορτολόγιο της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Η απόφαση εγκρίθηκε από τη Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων της Εκκλησίας της Πολωνίας κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της στις 18 Μαρτίου στη Βαρσοβία.

Στην ίδια συνεδρίαση, η Εκκλησία της Πολωνίας αγιοκατέταξε αρκετούς μάρτυρες, που σκοτώθηκαν στη σφαγή του Κατίν.

Η Εκκλησία της Πολωνίας είναι από τις πρώτες Ορθόδοξες Εκκλησίες που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση του Ρουμανικού Πατριαρχείου να εισαχθούν οι νέοι Ρουμάνοι Άγιοι στο τοπικό εκκλησιαστικό Εορτολόγιο.

Το 2017, η Εκκλησία της Πολωνίας πρόσθεσε επίσης στο Εορτολόγιό της περισσότερους από σαράντα Αγίους που αγιοκατατάχθηκαν από τη Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία από το 1950.

Η αγιοκατάταξη των νέων Ρουμάνων Αγίων ανακηρύχθηκε στις 4 Φεβρουαρίου, την 100ή επέτειο από την ανύψωση της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε Πατριαρχείο.

ope gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.