«Να αγαπάμε τον γείτονα». Με αυτό το σύνθημα η Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε συνεργασία με την Φιλόπτωχο Αδελφότητα διοργανώνουν την επόμενη Τετάρτη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος εκδήλωση για τη στήριξη των αστέγων.

«Ελάτε μαζί μας για μια διαδραστική βραδιά για να μάθετε περισσότερα για την κρίση της έλλειψης στέγης και p;vw μπορείτε να βοηθήσετε» αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η συνάντηση δέκα Ορθοδόξων Οργανώσεων με θέμα την στήριξη των αστέγων.

Η διήμερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Διορθοδόξων, Οικουμενικών και Διαθρησκειακών Σχέσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το οποίο είναι επίσης υπεύθυνο για κοινωνικά θέματα.

«Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, καλούμαστε να αγαπάμε τους γείτονές μας, δίνοντας τροφή στους πεινασμένους, ρούχα σε όσους δεν έχουν, αλλά και να επισκεπτόμαστε όσους βρίσκονται στην φυλακή» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξεδόθη μετά τη συνάντηση.

Προστίθεται ωστόσο ότι κάθε προσφορά πρέπει να γίνεται διακριτικά και με γνώμονα την αναγνώριση της αξίας και της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου.
«Αναγνωρίζουμε ότι όλοι είμαστε πνευματικά άστεγοι που έχουμε ανάγκη από τον Χριστό. Πέρα από ένα φυσικό σπίτι, κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη από ένα πνευματικό, ψυχικό, σωματικό και συναισθηματικό καταφύγιο», τονίζουν.

Η Πανορθόδοξη ομάδα αποφάσισε να συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης μία φορά το μήνα για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής πανορθόδοξης συνεργασίας στον τομέα προστασίας των αστέγων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.