Ένα σύντομα μήνυμα ενθάρρυνσης εξέδωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ προς τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις. “Οι εξετάσεις αποτελούν μια καλή ευκαιρία αξιολόγησης και πνευματικής ωρίμανσης σε μια ανταγωνιστική κοινωνία, αλλά και απαραίτητο βήμα για την καλλιέργεια πνευματικών και πολιτιστικών αξιών που αυξάνουν την ικανότητα για διάλογο και επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Οι εξετάσεις για το απολυτήριο Λυκείου ξεκίνησαν χθες, ενώ οι εξετάσεις για την “Εθνική Αξιολόγηση 2022” που περιλαμβάνουν γλώσσα, λογοτεχνία και μαθηματικά, ξεκινούν στις 14 Ιουνίου.

“Σε όλη την ιστορία της, η Εκκλησία στήριξε τη σχολική εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την πνευματική διαμόρφωση του ανθρώπου.

Οι εξετάσεις είναι μια καλή ευκαιρία για την αξιολόγηση και την πνευματική ωρίμανση σε μια ανταγωνιστική κοινωνία, αλλά και απαραίτητο βήμα για την καλλιέργεια πνευματικών και πολιτιστικών αξιών που αυξάνουν την ικανότητα για διάλογο και επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων”, είπε στην αρχή του μηνύματός του ο Μακαριώτατος.

Μάλιστα ο Μακαριώτατος έκανε έκκληση να συνδυαστούν οι καλές συμβουλές με την προσευχή και την προσωπική βοήθεια: “Στο πλαίσιο αυτής της περιόδου εξετάσεων, γεμάτη συγκίνηση και έντονη πνευματική συγκέντρωση, προτρέπουμε τους γονείς, τους δασκάλους και τους ιερείς της ενορίας σας να σας στηρίξουν ο καθένας στον τομέα δράσης του, να επικοινωνήσουν μαζί σας, και να συνδυάσουν τις καλές συμβουλές με την προσευχή και με την προσωπική βοήθεια”.

“Προσευχόμαστε στον Κύριο Ιησού Χριστό, τον Δάσκαλο και το Φως του κόσμου , να σας δώσει ψυχική ηρεμία, πολύ κουράγιο, επιτυχία και χαρά!”, κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.