Η προς μερικών εβδομάδων εις Κύριον Εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Περιστερίου κκ Κλήμη έφερε θλίψη στο Ποίμνιο της τοπικής Εκκλησίας.

Όλοι μιλούσαν για έναν καλοσυνάτο, εμπνευσμένο Ιεράρχη που είχε ξεκινήσει σημαντικά έργα σε μια ΄΄πολύπαθη΄΄ Μητρόπολη με αρκετές παθογένειες.

Όπως είναι φυσικό στη ζωή της Εκκλησίας αρχίζουν ξανά τα σενάρια και οι εικασίες περί της πληρώσεως της θέσης του Μητροπολίτη Περιστερίου.

Αφού καταρχήν αναφέρουμε πως η ΙΜ Περιστερίου είναι μια από τις πιο σημαντικές και εύρωστες οικονομικά Μητροπόλεις με σημαντικό διαχρονικά κοινωνικό έργο που ξεκίνησε από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Χρυσόστομο, ο οποίος μπορεί να κατηγορήθηκε για πολλά όμως άφησε σπουδαία παρακαταθήκη στους διαδόχους του κάτι που ουδείς δύναται να το αμφισβητήσει.

Είναι βέβαιο πως η επόμενη εκλογή Μητροπολίτη Περιστερίου επιφυλάσσει ανατροπές ενώ διαψεύδονται τα σενάρια περί τμηματικής διάσπασης της Μητροπόλεως.

Να υπογραμμίσουμε πως ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στην Εκκλησία, βοηθά με όλους του τις δυνάμεις κάθε ενορία, όσο λίγοι Τοπικοί Άρχοντες.

Η εξίσωση λοιπόν για την ΙΜ Περιστερίου λέει το εξής.

Μεγάλες πιθανότητες να είναι υποψήφιοι έχουν οι εξής :

Πανοσ. Δρ. Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης- ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου- Πρωτοσύγκελλος ΙΜ Ιλίου

Πανοσιολ. Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης- Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.