Στη χαρά και την ειρήνη την οποία προσφέρει η χαρά της Ανάστασης αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμά κατά τη διάρκεια της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο προαύλιο του Πατριαρχικής έδρας στο Βουκουρέστι εξαιτίας των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της πανδημίας.

«Έχουμε όλο και περισσότερα σημάδια ότι υπάρχει πολλή κατάθλιψη στον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται ενθάρρυνση, ένα άγγιγμα χαράς στην ψυχή και, πάνω απ ‘όλα, ειρήνη στην ψυχή τους», υπογράμμισε με αφορμή τις επιπτώσεις που αφήνει στην κοινωνία η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Πατριάρχης παρότρυνε τους πιστούς αυτές τις ημέρες να δώσουν χαρά μέσα από τον λόγο τους και τις πράξεις τους σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η αληθινή ειρήνη και χαρά λαμβάνονται μόνο στην Εκκλησία του Χριστού, υπενθύμισε ο Μακαριώτατος, αναφερόμενος στα λόγια του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητή που ονόμαζαν την Εκκλησία «το εργαστήριο της Ανάστασης».

«Η νίκη του Χριστού επί της της αμαρτίας και του θανάτου είναι απόδειξη ότι ο Σωτήρας είναι πραγματικά ελεύθερος και μας δίνει αληθινή ελευθερία», κατέληξε.

Τόσο η τελετή της Αναστάσεως όσο και η Θεία Λειτουργίας τελέστηκαν στον εξωτερικό χώρο της έδρας του Πατριαρχείου στο Βουκουρέστι όπου είχαν τοποθετηθεί 500 θέσεις με τις αντίστοιχες αποστάσεις προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Ο Μακαριώτατος στο τέλος ευχαρίστησε τους πιστούς για την υποδειγματική στάση την οποία επέδειξαν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.