Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' χοροστάτησε απόψε, παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού και κ. Φιλίππου Φόρτωμα, του Διοικητού της ΠΝΒ Σύρου και πιστών, τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου, κατά την Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης, το ιδιόμελο Δοξαστικό του οποίου, ποίημα Κασσιανής Μοναχής, απέδωσε μελωδικώτατα ο χορός των Ιεροψαλτών του Ναού, υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Λουκά Τσούκου.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη μορφή του Νυμφίου, ο Οποίος δεν εμφανίζεται εξ ανάγκης ή ως «από μηχανής θεός», όπως στην αρχαία τραγωδία για να φέρει τη λύση και την κάθαρση στο ανθρώπινο δράμα, αλλ’ ήλθε στον κόσμο από αγάπη για να σώσει τον άνθρωπο και να τον επαναφέρει στον Παράδεισο.
Εξ αφορμής δε της παράκλησης της Υμνογράφου «μη παρίδης μου στεναγμούς της καρδίας», εκάλεσε τους πιστούς να συναισθανθούν το μέγεθος της αγάπης του Κυρίου και να τιμήσουν με τη ζωή και τις πράξεις τους το όνομα και την ιδιότητα του Χριστιανού, που έλαβαν κατά τη Βάπτισή τους. Iδιόμελο της Κασσιανής, ως αφορμή εσωτερικής ανασκόπησης, τονίζοντας ότι μπορεί να είναι «δεινόν η ραθυμία», όμως είναι «μεγάλη η μετάνοια»!
Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Εφημερίους του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και Οικονόμο Λουκά Βασάλο, τους Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και διακονητές του Ναού, και ευχήθηκε σε όλους ο Κύριος να χαρίζει καιρό μετανοίας, για να εορτάσουμε βιωματικά την Ανάσταση Του!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.