Οι λειτουργικές Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 85ης Επετείου από την Εύρεση της θαυματουργού Εικόνος του Αγίου Δημητρίου επελέγησαν την Κυριακή, 23 Μαΐου με την τέλεση της Ακολουθίας του Ιερού Ευχελαίου, στην οποία παρέστησαν οι πιστοί, τηρώντας προσεκτικά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Ο Προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης, αναφέρθηκε στην τριπλή ευλογία που δέχθηκε εφέτος η Σύρος, την ανάμνηση της προ δεκαπενταετίας μετακομιδής του αποτμήματος εκ των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου από την Ιταλία στην Ερμούπολη, διά χειρών του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου (13.05.2006), τον εορτασμό της 85ης Επετείου από την Εύρεση της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου και την έλευση από την ιερά νήσο Τήνο της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας «Κυρά-Ξένης», προς ευλογία και επιστηριγμό των πιστών.

Αφού ομίλησε δι΄ ολίγων για το ιερό Προσκύνημα της Παναγίας «Κυρά- Ξένης» στο χωριό Πύργος της Τήνου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ για την ευλογημένη έμπνευσή του και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, για τη συμβολή του στη μεταφορά του ιερού εικονίσματος και ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους υγεία και ταχεία απαλλαγή από την βροτολοιγό πανδημία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.