Στο μικρό χωριό των 15 μόλις κατοίκων Ελευθεροχώρι, το οποίο στερείται εφημερίου ετέλεσε την πρώτη Ακολουθία των Αχράντων Παθών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών σήμερα Μεγάλη Πέμπτη.

Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισαν με έκδηλα τα αισθήματα του ενθουσιασμού οι ευλαβείς κάτοικοι του χωριού και ο Αρχιερατικός της περιοχής. Πρωτ. π. Δημήτριος Ντάλλας.

Ο κ. Συμεών συνεχάρη τους κατοίκους, που περιποιούνται τόσο πολύ και έχουν τόσο νοικοκυρεμένη την εκκλησία τους, παρα το ότι δεν έχουν ιερέα.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επέστρεψε από το ορεινό Ελευθεροχώρι στην Λαμία και χοροστάτησε στην μεγάλη Ακολουθία των Παθών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, η οποία μετεδόθη απευθείας μέσω τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Μονάχα μια φράση θέλω να προσφέρω στην αγάπη σας. Το πιο δύσκολο πράγμα στην ζωή μας είναι να αγαπάμε. Το πιο δύσκολο πράγμα, που καλούμεθα να μάθουμε στον εαυτό μας και στους άλλους, είναι πώς να αγαπάμε αληθινά. Αν λοιπόν, θέλουμε να σπουδάσουμε στην αγάπη πραγματικά και εάν θέλουμε να μάθουμε, πραγματικά να αγαπάμε, φτάνει μονάχα να ατενίσουμε τον Εσταυρωμένο, γιατί πάνω στον Σταυρό βρίσκεται η αληθινή Αγάπη.

Η αληθινή αγάπη είναι η σταυρωμένη αγάπη, η αληθινή αγάπη είναι η ματωμένη αγάπη, η αληθινή αγάπη είναι αυτή, η οποία απλώνει τα χέρια της, είναι η απόλυτη αγκαλιά που αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο ανεξαιρέτως. Όποιος από μας θέλει πραγματικά να αγαπά, ας ακολουθήσει τον Εσταυρωμένο Νυμφίο της Εκκλησίας, διότι αγάπη χωρίς Σταυρό δεν υπάρχει, αγάπη χωρίς θυσία δεν υπάρχει, αγάπη χωρίς αίμα δεν υπάρχει. Καλή Ανάσταση αδερφοί μου»!

Στην Ιερά Ακολουθία συμπροσευχήθηκε και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.