Με την χάρη του Θεού, τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου του Β´και την αγάπη του Σεβ. Μητροπολίτου Κέρκυρας κ. Νεκταρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, σε αυτήν την όμορφη ανοιξιάτικη περίοδο που διανύουμε για την Αφρική, θεμελίωσε μία ακόμη Ορθόδοξη Κλινική, αυτήν του Αγίου Νεκταρίου, στο Ιεραποστολικό Κέντρο της πόλεως Μορογκόρο στην Ανατολική Τανζανία.

Ο Θεός ευλόγησε αυτά τα 19 χρόνια Ιεραποστολικής εργασίας του Σεβ. στην Τανζανία, ώστε μέχρι σήμερα να έχουν κτισθεί ήδη 11 Ορθόδοξες Κλινικές, οι ανάγκες όμως είναι ακόμη πολύ μεγάλες λόγω της μεγάλης φτώχειας και των πολλών τροπικών ασθενειών!!!

Όμως δόξα τω Θεώ κι αυτή την δύσκολη στιγμή ο Θεός μας βοήθησε κι έτσι η αγκαλιά του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου έφθασε μέχρι την Τανζανία!!!

Από πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου, άρχισαν να καταφθάνουν στο μεγάλο οικόπεδο που πρόσφατα απέκτησε η Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως, πάνω στην εθνική οδό προς την πρωτεύουσα της Τανζανίας Dodoma, οι ιθαγενείς Ιερείς της περιοχής, αναγνώστες, Ορθόδοξοι πιστοί, πολλοί μαθητές από το Ορθόδοξο Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιάκωβος», αλλά και Δήμαρχοι, Πρόεδροι, Διευθυντές Σχολείων και άλλοι επίσημοι, ώστε να παραστούν στην τελετή θεμελίωσης της 12ης Ορθόδοξης Κλινικής αυτής του «Αγίου Νεκταρίου», σε μία καρποφόρα Ιεραποστολική προσπάθεια στην Ανατολική Τανζανία, στην καρδιά του μουσουλμανισμού, όπου η συμβολή του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου είναι πραγματικά πολύτιμη!!!

Διότι όπως συνηθίζει να λέει ο Σεβ. κ. Δημήτριος «αυτά τα παιδιά δεν έχουν απλώς την ανάγκη μας πεθαίνουν γι αυτήν»!!!

Ο Σεβασμιότατος μετά την ακολουθία του αγιασμού, μιλώντας στην γλώσσα των Σουαχίλι, εξήρε τις προσπάθειες του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β´, ο οποίος είχε χθες τα γενέθλια του και όλοι μαζί οι χριστιανοί του ευχήθηκαν τραγουδώντας, σε κάθε γωνιά της αφρικανικής Ηπείρου για ειρήνη, πρόοδο, μόρφωση, υγεία και αρμονική συμβίωση.

Ευχαρίστησε δε εκ βάθους καρδιάς για μία ακόμη φορά τον Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο για την πολύτιμη δωρεά του και ευχήθηκε «το άρωμα της αγάπης του Σεβ. κ. Νεκτάριου και της πανέμορφης νήσου Κερκύρας να φθάνουν πάντοτε στα πέρατα της γης»!!!

Στο τέλος ο Σεβ. κ. Δημήτριος διένειμε τα Χριστουγεννιάτικα δώρα της Ιεραποστολής στους φτωχούς ιθαγενείς Ορθοδόξους, δηλαδή τέσσερεις τόνους καλαμποκάλευρο!!!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.