Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Πέμπτης (09/04) ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας.

“Θέλω να εκφράσω και εγώ τον πόνο μου και την αγωνία μου. Στην ζωή μας όμως πρέπει να έχουμε αγώνα και όχι αγωνία. Ότι και να μας συμβεί στην ζωή πρέπει να αγωνιζόμαστε και να είμαστε μαχητές για να είμαστε μελλοντικά νικητές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης, ενώ συμπλήρωσε: «Αγωνιώ για τα όσα συμβαίνουν που είναι παγκόσμια γεγονότα και δεν έχουν μόνο ελλαδική εμβέλεια. Μελετώ την Αγία Γραφή και δεν μου είναι περίεργα αυτά που βλέπω, γιατί τα λέει όλα. Η Αγία Γραφή σε κάθε κακό που συμβαίνει στον κόσμο στο βάθος βρίσκει αιτία την αμαρτία. Γιαυτό και οι προφήτες ζητούσαν από τον λαό την μετάνοια. Εμείς τα βάλαμε με την φύση αντί να δοξάζουμε τον Θεό. Μας εκδικείται και η φύση για το κακό που κάναμε».

Στην συνέχεια ανέφερε: «Ο ιός αυτός κατά την κρίση όλων των γιατρών παγκοσμίως είναι μεταδοτικός. Η εκκλησία θα ήταν άσπλαχνη και ασυλλόγιστη αν χτυπούσε την καμπάνα και καλούσε τους πιστούς. Πολλοί λένε γιατί έκλεισε η εκκλησία και πως δεν έχει μαχητές ιεράρχες. Μας ήρθε το κακό και πρέπει να κάνουμε την προσευχή μας και να βάλουμε κάτω με το μυαλό και να δούμε τι πρέπει να γίνει. Το πιο σημαντικό είναι η αποχή του ενός από τον άλλο. Εγώ είχα μια γνώμη να χτυπάει η καμπάνα όχι για να καλεί τον κόσμο, αλλά για να θυμίζει στον λαό πως εκείνη την ώρα είναι η λειτουργία, αλλά αυτό θα ήταν μπέρδεμα. Βράχνιασα να λέω «γιατί χριστιανοί μου δεν έρχεστε στην εκκλησία». Όταν στερούμαστε κάτι όμως τότε το θέλουμε”.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης μίλησε για τον Μεγα Αγιασμό, εξηγώντας στους πιστούς πως μπορούν να μεταλάβουν με αυτόν τον Αγιασμό.

“Πίνοντας το νεράκι αυτό με το μυστήριο που έκανε η εκκλησία, παίρνουμε την χάρη του Αγίου Πνεύματος. Τέλος έστειλε τις ευχές του για τις ημέρες του Πάσχα, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Εύχομαι κουράγιο και δύναμη. Εμείς περάσαμε Τουρκιά και δεν το βάλαμε κάτω. Ας πούμε οτι ο κορωνοϊός είναι Τούρκος. Να κάνουν όλοι προσευχή στην Παναγία και θα έρθουν ωραίες μέρες”.

drt

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.