Αύριο, Τρίτη 3 Μαΐου, επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία, χωρίς τεστ αλλά με υποχρέωση χρήσης μάσκας.

Για την επιστροφή τους μίλησε στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα τονίζοντας ότι έχουμε ένα καλό ποσοστό εμβολιασμού, επομένως δεν υπάρχει φόβος για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία.

Όπως είπε, τα παιδιά θα φοράνε μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. «Η σύσταση παραμένει ισχυρή», τόνισε.

Σημειώνεται ότι σήμερα σε συνέντευξη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «η μάσκα διατηρείται κανονικά στο σχολείο, καθώς είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο για να ενισχύσουμε την προστασία και την ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον».

Γκάγκα: Αναμνηστικό εμβόλιο πιθανότατα το φθινόπωρο
Η κ. Γκάγκα εκτίμησε επίσης ότι για το φθινόπωρο και το χειμώνα πιθανότατα θα υπάρξει αναμνηστικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό και για τη γρίπη, ενώ θα εξεταστεί αν θα χρειαστούν νέα μέτρα. «Είμαστε πάντα σε επιφυλακή», είπε.

Για τις μάσκες είπε ότι είναι πιθανό να τις «πετάξουμε» και στους χώρους εργασίας, αλλά αυτό θα το εξετάσει και θα το ανακοινώσει η Επιτροπή των Ειδικών.

Όσο για τους γιατρούς που βρίσκονται σε αναστολή, η κα Γκάγκα είπε ότι σύντομα θα υπάρξει απάντηση από την κυβέρνηση.

Γκάγκα για ηπατίτιδα
Σχετικά με την ηπατίτιδα σε παιδιά είπε ότι είχαμε πάντοτε και ειδικά πριν τα εμβόλια τα περιστατικά ήταν πολύ περισσότερα.

Ανέφερε, επίσης, ότι η κάθε χώρα έχει μικρό αριθμό κρουσμάτων και δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη μετάδοση, ενώ συνέστησε προσοχή και ψυχραιμία.

Για τους ενηλίκους, ανέφερε ότι «από ηπατίτιδες οι μεγάλοι μπορούν να νοσήσουν βαριά. Από τη συγκεκριμένη, όμως, δεν έχει αναφερθεί να έχει νοσήσει κάποιος άνω των 16 ετών».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.