Για «ενθαρρυντικά αποτελέσματα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».

«Την πρώτη φορα που συναντηθήκαμε οι συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες από ό,τι σήμερα διότι η Ελλάδα δεν ήταν στον καλό δρόμο και γιατί η Ευρώπη είχε κάνει λάθη όπως και η Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν. Σήμερα, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, ανέφερε, σημειώνοντας ότι ακόμη και η ανεργία σημειώνει πτώση, αν και όχι με ικανοποιητικό ρυθμό, όπως είπε.

Ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την ελπίδα «να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση», ενώ ζήτησε «σεβασμό στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων», επαναλαμβάνοντας τον θαυμασμό του για τον ελληνικό λαό και κυρίως τις πιο ευπαθείς ομάδες.

Δήλωσε ακόμη ότι θα ήθελε η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο να έχουν την πραγματική ιδιοκτησία των προγραμμάτων που εφαρμόζονται, ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι για πρώτη φορά δεν θα κυριαρχήσει στις επαφές του το πρόγραμμα προσαρμογής.

«Το θέμα που θα απασχολήσει σήμερα τις συζητήσεις μας είναι το πλαίσιο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αληθινό φίλο της Ελλάδας και σταθερό υποστηρικτή της ευρωπαϊκής ιδέας τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καλωσορίζοντάς τον στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, όπως είπε.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι τώρα «η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα και να σχεδιάσει τις δομικές αλλαγές που χρειάζονται ώστε να οδηγηθούμε σε μια δίκαιη ανάπτυξη».

Ελπίζω και είμαι βεβαιος ότι με την ίδια σοφία που κινηθήκαμε περυσι με την ίδια σοφία θα κινηθουμε στο εξής ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να οικοδομήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη για το μέλλον των λαών μας, πρόσθεσε.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.