ΥΠΕΞ: Ο κ. Γιώργος Κώτσηρας είναι ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, με αρμοδιότητα τα θέματα που αφορούν στον Απόδημο Ελληνισμό.

Ο κ. Κώτσηρας γεννήθηκε το 1984 και είναι αρχιστούχος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, με Μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Aix-Marseille III-Paul Cezanne, καθώς στο Διοικητικό Δίκαιο & την Τοπική Αυτοδιοίκηση (2008). Ομιλεί δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά.

Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Δυτικής Αττικής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και διετέλεσε Υφυπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα διεθνούς εργασίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην προηγούμενη κυβέρνηση. Επιπλέον διετέλεσε: α) μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, β) μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του ανθρώπου, γ) μέλος της Υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία, δ) μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος (για την Συνταγματική Αναθεώρηση του 2019), ε) μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του, στ) Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γαλλίας της Βουλής, και ζ) μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Σερβίας της Βουλής.

Επίσης, ο κ. Κώτσηρας έχει διατελέσει Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων (2010-2014), ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής (Ευρωεκλογές 2014) και επιλαχών Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής (Εθνικές Εκλογές 2015), διετέλεσε Αν. Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων ΝΔ (2016-2019) καθώς και μέλος Τομέων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης ΝΔ (από το 2016). Τέλος, υπήρξε Πρωταθλητής Ελλάδος στην αντισφαίριση (2ος νικητής Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2001 στα διπλά κάτω των 18).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.