ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 : Με βάση τις οδηγίες, πριν δουν πάρουν οι φορολογούμενοι τα χρήματα, θα προηγούνται τα εξής βήματα:1. Πραγματοποιείται η εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά και εκδίδονται τα σημειώματα

Η επιστροφή του φόρου των συζύγων/ ΜΣΣ που προκύπτει από την κοινή τους δήλωσή καταχωρίζεται στα βιβλία επιστρεπτέων ποσών της Δ.Ο.Υ. του υπόχρεου, ακόμη και στις περιπτώσεις που οι σύζυγοι έχουν διαφορετική Δ.Ο.Υ. λόγω του ότι ένας εκ των δύο (ή και οι δύο) ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα ή λόγω διαφορετικής φορολογικής κατοικίας.

Ως εκ τούτου, οι πράξεις προσδιορισμού φόρου που εκδίδονται με την υποβολή κοινής δήλωσης αναγράφουν και στους δύο συζύγους / Μ.Σ.Σ. τη Δ.Ο.Υ. του υπόχρεου συζύγου

Εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις η Δ.Α.Φ.Ε. προβαίνει στη ταυτοποίηση των δηλωθέντων στοιχείων λογαριασμού πληρωμών (σε μορφή ΙΒΑΝ) του δικαιούχου με αυτά που τηρούνται στον εκάστοτε πάροχο υπηρεσιών πληρωμών.

Σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η ταυτοποίηση, η Δ.Α.Φ.Ε. αποστέλλει στην αρμόδια εφορία ψηφιακά εκκαθαρισμένα Α.Φ.ΕΚ. για τη διενέργεια σχετικού ελέγχου και τη μεταφορά των προς επιστροφή ποσών, στους λογαριασμούς πληρωμών των δικαιούχων.

Η διαδικασία για να λάβουν οι πολίτες την Eπιστροφή Φόρου που δικαιούνται έγινε γνωστή. Όσοι περιμένουν Επιστροφή Φόρου από την Εφορία, θα περνούν από εξονυχιστικό έλεγχος για το αν έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ο έλεγχος των φορολογούμενων με πιστωτικό εκκαθαριστικό δεν θα περιορίζεται στις υποχρεώσεις έναντι της Εφορίας, αλλά θα επεκτείνεται και στις ενδεχόμενες οφειλές απέναντι σε ασφαλιστικά ταμεία.

Πάντως, στην περίπτωση που ο ένας από τους συζύγους έχει εκκρεμότητες, δεν θα χάνεται η επιστροφή του άλλου, καθώς πέρα από την ξεχωριστή εκκαθάριση, οι σύζυγοι και τα μέλη συμφώνων συμβίωσης αντιμετωπίζονται ατομικά και ως προς τις επιστροφές φόρου.

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ ΟΓΑ ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι αυξήσεις αφορούν τους συνταξιούχους που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ και υπέστησαν μειώσεις με το νόμο 4387/2016, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (Στε) έκρινε αντισυνταγματικές αυτές τις περικοπές.

Η επικουρική σύνταξη θα είναι αυξημένη κατά μέσο όρο κατά 75,47 ευρώ (καθαρό ποσό προ φόρου), ενώ η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι μικτά 99,57 ευρώ το μήνα.

Τσαντίρης Νίκος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.