Αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη ημέρα στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης, με τη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, για την κατάρτιση του τριπρόσωπου. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά κι αφού τροποποιήθηκε ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κρήτης, που το τριπρόσωπο καταρτίζεται μέσα από εσωτερική διαδικασία κι όχι από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ παράλληλα η ιστορικότητα της ημέρας έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος πρόκειται να εκλεγεί, ενώ ο προκάτοχός του είναι εν ζωή.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ειρηναίος κατετάγη με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στους εφησυχάζοντες ιεράρχες από τις 2 Δεκεμβρίου οπότε και η θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κηρύχτηκε χηρεύουσα. Με την απόφαση αυτή, είχαν εκκινηθεί και τυπικά οι διαδικασίες για τη διαδοχή.

Λίγο μετά τις 11.00 ολοκληρώθηκε η άφιξη στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και των οκτώ Μητροπολιτών, καθώς ο Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος ήταν ο τελευταίος που πέρασε την πόρτα. Ευδιάθετοι ήταν οι Μητροπολίτες προσερχόμενοι στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ευχήθηκαν για τις εορταστικές ημέρες που διανύουμε, ενώ δεν έλειψαν και τα σχόλια για τον καλό καιρό!

Στην κρίσιμη συνεδρίαση οι Ιεράρχες της Κρήτης θα επιλέξουν με μυστική ψηφοφορία το τριπρόσωπο με τους τρεις υποψηφίους Μητροπολίτες από τους οποίους θα επιλεγεί από το Φανάρι ο νέος ποιμενάρχης της Κρήτης.

Το τριπρόσωπο θα τεθεί στη συνέχεια στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου που θα συνεδριάσει στις 11-13 Ιανουαρίου 2022, υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα αποφασίσει για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.