Για φοροδιαφυγή κατηγόρησε την Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ντούσκο Μάρκοβιτς, και κάλεσε τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλέξανδρο Βούτσιτς να μην παρέμβει στην κατάσταση.

Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον νέο θρησκευτικό νόμο, που θέτει σε κίνδυνο μονές και εκκλησίες της Ορθοδοξίας, ο διευθυντής της φορολογικής υπηρεσίας της χώρας Μιομίρ Μουγκόσα δήλωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει, η εν λόγω Μητρόπολη οφείλει το κράτος «πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ», ενώ μπορεί να αποδείξει 340 χιλιάδες ευρώ απλήρωτων φόρων.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της φορολογικής υπηρεσίας απείλησε με την κατάσχεση της εκκλησιαστικής περιουσίας, εάν η Μητρόπολη δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το κράτος.

Απαντώντας η Μητρόπολη Μαυροβουνίου, κατηγόρησε τις αρχές για «δημόσια παραπληροφόρηση στο πλαίσιο της δίωξης που διεξάγεται εναντίον της εκκλησίας» τονίζοντας ότι τα στοιχεία της φορολογικής υπηρεσίας είναι αναληθή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.