Το άπαν στον άνθρωπο είναι να αποκτήσει την ελευθερία που έχασε από τον Αδάμ θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος.

Αυτή η ελευθερία δίνεται μόνο από τον Θεό δια του Αγίου Πνεύματος.

Η Εκκλησία σήμερα δεν υπενθυμίζει ότι πρέπει να είμαστε Άγιοι και θα αναφέρει ο Γέροντας Γεώργιος τα λόγια του Απ. Παύλου που λέει: “εἴ τις οὐ φιλεῖ τὸν Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, ἤτω ἀνάθεμα. μαρὰν ἀθᾶ.” (Α Κορ. 16,22).

Δηλαδή όποιος δεν αγαπά τον Κύριο είναι αναθεματισμένος και θα σχολιάσει το θέμα του αφορισμού.

Έπειτά ο Γέροντας Γεώργιος θα κάνει αναφορά στο θέμα των ταυτοτήτων τονίζοντας το γεγονός ότι θέλουν φανερά να απομονώσουν ότι άγιο υπάρχει και να το εξαφανίσουν, στέλνοντας ένα μήνυμα σε όσους έχουν αποφασίσει να υποτάξουν το Χριστιανικό κόσμο στο διάβολο…

Θα γίνει μάχη μεγάλη, δεν πρέπει να κάνει κανείς πίσω θα πει ο Γέροντας Γεώργιος.

Έπειτα θα αναφέρει θαυμαστά γεγονότα με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ με αφορμή το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες πλησίαζε η εορτή της Ανάμνησης του Θαύματος Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χωναίς και δεν θα μπορούσε ο ίδιος να λειτουργήσει εκείνη την ημέρα.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί το γεγονός ότι η ομιλία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, λίγα 24ώρα πριν τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Πολλά πνευματικά παιδιά του Γέροντα Γεωργίου ζήτησαν από τον Γέροντα Γεώργιο να προσευχηθεί στον Αρχάγγελο Μιχαήλ που εόρταζε και υπέστησαν ελάχιστες έως καθόλου ζημίες από τις πλημμύρες, την ημέρα της εορτής της Ανάμνησης του Θαύματος Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χωναίς (ή Κολασσαίς) στις 6 Σεπτεμβρίου 2023.

Αξίζει να αναφερθεί το θαύμα του Αρχαγγέλλου Μιχαήλ όπως αναγράφεται στον συναξαριστή.

Ανάμνηση Θαύματος Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χωναίς

“Σε κάποιο μέρος της Φρυγίας, η γη ανέβλυσε αγιασμένο νερό με τη δύναμη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που γιάτρευε κάθε αρρώστια των ασθενούντων. Ένας χριστιανός, λοιπόν, επειδή γιατρεύτηκε η κόρη του, έκτισε ωραιότατο ναό στο όνομα του Αρχιστράτηγου, επάνω στο άγιασμα.

Μετά 90 χρόνια, ήλθε στο ναό κάποιος ευλαβής νέος, ονόματι Άρχιππος. Έμεινε υπηρέτης στο ναό και ζούσε ζωή ασκητική και με εγκράτεια.

Όταν είδαν αυτό το πράγμα οι ειδωλολάτρες, έπιασαν τον Άρχιππο και τον χτύπησαν δυνατά. Έπειτα, όρμησαν να καταστρέψουν το ναό και το άγιασμα.

Αλλά ώ της μεγάλης δυνάμεως του Αρχαγγέλου! Άλλων απ’ αυτούς τα χέρια έμειναν παράλυτα και άλλους σταμάτησε φράγμα φωτιάς και έτσι γύρισαν όλοι άπρακτοι.

Όμως το πείσμα και ο θυμός τους ώθησε να κάνουν εκτροπή του κοντινού ποταμού, για να παρασύρει το ναό και να πνίξουν τον Άρχιππο. Αλλά και πάλι θαύμα!

Ο ποταμός γύρισε προς τα πίσω! Τότε σκέφθηκαν να ενώσουν και άλλους δύο ποταμούς.

Όμως ο Αρχάγγελος Μιχαήλ παρουσιάστηκε στον Άρχιππο και, αφού τον έβγαλε έξω από το ναό, έκανε το σημείο του σταυρού και οι ποταμοί στάθηκαν σαν τείχος.

Πρόσταξε, έπειτα, να χωνευθούν και πράγματι, κατά παράδοξο τρόπο, έως σήμερα στο μέρος εκείνο τα νερά των ποταμών χωνεύονται. Και γι’ αυτό το μέρος ονομάστηκε Χώναι.

Ὤφθης Μιχαὴλ Νῶε σῷ ναῷ νέος,
Χώνῃ ποταμῶν τὸν κατακλυσμὸν λύων.
Ῥοῦν Μιχαὴλ ποταμῶν χώνευσε, Νόων ἀγός, ἕκτῃ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.