Μας είπε σήμερα ο Γέροντάς μας..

Ο Χριστός κατέβηκε στη Γη για να ανεβάσει τον άνθρωπο στον Ουρανό.
Δυστυχώς, όμως αυτήν την αλήθεια την νιώθουν και την ζουν πολύ λίγοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον Τριαδικό μας Θεό. Βλέπουμε σήμερα ο κόσμος σχεδόν σε όλον τον πλανήτη να ζει μέσα στην ταραχή, στον φόβο, στην απελπισία χωρίς να καταλαβαίνει τίποτα.
Με αυτά τα μέτρα που έχουν παρθεί και στερούν την ελευθερία του ανθρώπου, την ελευθερία βέβαια που του έδωσε ο Θεός με τη λογική και το αυτεξούσιό του, να ζει με περιορισμούς που τον οδηγούν στην απελπισία και σε πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Κάθε μέρα ακούω τα προβλήματα των αδελφών μας, που δυστυχώς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αυτοί που έχουν τον λόγο μέσα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως όσα λέγονται στις τηλεοράσεις, ταράζουν τον άνθρωπο και δυστυχώς, αρχίζει να χάνει τον προορισμό του σε αυτή τη ζωή.
Ο άνθρωπος χωρίς Θεό είναι νεκρός.
Και δυστυχώς, εκεί οδηγούν τον άνθρωπο να είναι μακράν του Θεού και να ελπίζει στο τίποτα.
Ο Θεός μας, που Τον κυνηγάνε όλοι γιατί Τον φοβούνται είναι Θεός αγάπης, μακροθυμίας και ελεήμον. Και πιστεύω ακράδαντα, ότι εάν Τον προσεγγίζαμε με απλότητα ενός μικρού παιδιού θα είχαν τελειώσει όλες οι δοκιμασίες που περνάμε.

Ελπίζω και προσεύχομαι στον καλό Θεό να φωτίζει τους ανθρώπους και να δουν τον αληθινό δρόμο που οδηγεί το χέρι του Θεού και να τους καθοδηγεί στην Βασιλεία των Ουρανών.

Ιερά Μονή Λαμπηδονος . Γέρων Χρυσόστομος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.