Συμμόρφωση στις υποδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το καλό όλων μας – Του Αρχιμανδρίτη, Αθανασίου Μισσού στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Χτες οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού έδειξαν ξεκάθαρα ότι σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους και πολύ περισσότερο για τους αρνητές του κορονοϊού. Από το πρωί δέχομαι μηνύματα ότι πολεμάται η Ορθοδοξία και ότι οι ποιμένες υπακούουν στις εντολές των μασόνων και άλλα τέτοια γραφικά.

Προς όλους αυτούς θέλω να τονίσω άλλη μια φορά ότι η Ορθόδοξη μας πίστη δεν έχει έξωθεν εχθρούς τόσο πολύ αλλά τους προβατόσχημους λύκους που αποφασίζουν αλαζονικά, χωρίς να μεριμνούν για το ποίμνιο που τους εμπιστεύθηκε να διαποιμαίνουν.
Κανένας γιατρός η Οργανισμός Υγείας δεν έχει σκοπό να κατακρεουργήσει την Εκκλησία μας. Εμείς και οι αμαρτίες μας είμαστε τα αγκάθια στον Στέφανο του Κυρίου μας.

Είναι επίσης κοινό μυστικό ότι σε κάποιες ενορίες ότι πολλοί νοσούν και μεταδίδουν την ασθένεια. Δεν είναι μόνο ο εκκλησιασμός αλλά και μια σειρά από κοινωνικότητες που ακολουθούν, όπως η καθαριότητα εντός και εκτός ή ακόμα και το καφέδιασμα το καθιερωμένο. Οπότε ο ισχυρισμός ότι στον ναό κολλάς Θεό ναι μεν ισχύει αλλά όχι για τα υπόλοιπα που προηγήθηκαν η ακολούθησαν .

Άρα, ορθώς επιβάλλεται από τούδε και στο εξής οι προσερχόμενοι στον Ναό να επιδεικνύουν τα προβλεπόμενα και ας σταματήσουν επιτέλους οι αντιδραστικές φωνές γιατί και ο ίδιος ο Χριστός στην Κυριακή προσευχή τονίζει ξεκάθαρα το “μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν “.
Δεν γίνεται κάποιοι υδροκέφαλοι να παίρνουν στον λαιμό τους τους συνανθρώπους τους, ούτε και όλοι οι οργανισμοί έχουν την ίδια άμυνα.

Έστω και ένας να νοσήσει βαρέως είναι κρίμα κι άδικο.

Ακόμα και γρίπη να είναι ο κορονοϊός ας μην ρισκάρουμε την υγεία μας.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα επίσης να επιβάλλει τους όρους του ή να πουλάει τσαμπουκά σε χώρους που δεν διαφεντεύει.

Ας καθίσει σπίτι του και στο μετερίζι του ας επιβάλλει και να λέει ότι θέλει.
Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω !
Με αυτά τα ολίγα προς γνώση και συμμόρφωση,

Αθανάσιος Μισσός, Αρχιμανδρίτης

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 2.5 (10 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Πόσα πήρες;

Άντε και επίσκοπος!

2

Πολλά τα έτη μετανοίας γέροντα. Δηλαδή αν έχω έμπολα, AIDS, σύφιλη,H1N1 και οποιαδήποτε άλλη μολυσματική και μεταδοτική ασθένεια δεν σας ενοχλεί και δεν θελετε πιστοποιητικό καθαρότητας. Μόνο για τον κοβιντ θέλετε. Μας μάθατε την κατ'οικον εκκλησία και τους λίγους και καλούς κληρικούς που δεν χωρίζουν τους ανθρώπους από την φυλή, το χρώμα ή τις ασθένειες τους.