Η Τουρκία θα αναγκάσει την Ελλάδα να εκκενώσει τα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς από το στρατό, ισχυρίζεται σήμερα η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», ενώ την ίδια ώρα «βραχνάς» φαίνεται να έχει γίνει ο χάρτης της Σεβίλλης στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Τουρκίας, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

Η «Γενί Σαφάκ» χαρακτηρίζει το χάρτη αυτόν «κατοχικό», με τον οποίο η Ελλάδα και οι διεθνείς δυνάμεις προσπαθούν και πάλι να περιορίσουν και να σμικρύνουν την Τουρκία.

Εξ ού και ο τίτλος, που αναπαράγουν και πολλά άλλα τουρκικά ΜΜΕ, «πριν από έναν αιώνα Σέβρες, έναν αιώνα μετά Σεβίλλη».

Στρατιωτική εκκένωση νησιών

Και την ώρα που η επίκληση του χάρτη της Σεβίλλης συνεχίζει να αποτελεί το επιχείρημα της Άγκυρας κατά της μαξιμαλιστικής Αθήνας, η Τουρκία έρχεται να προσθέσει άλλο ένα αίτημα και όρο πριν ξεκινήσουν οι διερευνητικές.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, «μπορεί η Ελλάδα να αντιστέκεται στην αποστρατικοποίηση των νησιών, ωστόσο αποτελεί πλέον προτεραιότητά της Τουρκίας».

Μάλιστα η εφημερίδα διατείνεται ότι «στις (διερευνητικές) συνομιλίες που θα διεξαχθούν ένα από τα βασικά θέμα της ατζέντας θα είναι η απόσυρση του στρατού από τα νησιά με μη στρατικοποιημένο καθεστώς και δη από το Καστελόριζο».

Η «Γενί Σαφάκ» επιβεβαιώνει μάλιστα το δημοσίευμα της εφημερίδας «Σοζτζού» την περασμένη εβδομάδα περί ανάλογης έκκλησης (απόσυρσης ελληνικού στρατού) από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, παραλείποντας (;) το σκέλος ωστόσο που αφορούσε και την απόσυρση της τουρκικής στρατιάς του Αιγαίου.

Κατά την τουρκική εφημερίδα επίσης, «η Ελλάδα δυσκολεύεται να εξηγήσει αυτήν τη στάση (στρατικοποίηση νησιών) με βάση τις συνθήκες της Λωζάνης και του Παρισιού στη διεθνή κοινότητα».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.