Το εσπέρας της 7ης Σεπτεμβριου 2018 έλαβε χώρα η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Κομνηνών, στον ομώνυμο οικισμό του Δήμου Ξάνθης. Στόν Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, συνεπικουρούμενος υπό των Αρχιμανδρίτου Γεωργίου Βρένου, Αρχιμανδρίτου Θεοφίλου Γκαράνη, Εφημερίου Λυκοδρομίου Ξάνθης, Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Βερβερίδη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Σταυρουπόλεως και Εφημερίιου Ανω Καρυοφύτου Ξάνθης, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Πέτρου Κυριαζόπουλου, Εφημερίου Ι.Ν. Αγίου Θεοφάνους Ξάνθης, Πρωτοπρεσβυτέρου Αργυρίου Χατζηιωάννου, Εφημερίου Κομνηνών, Οικονόμου π. Δημητρίου Ψαροπούλου, Εφημερίου Νέου Ζυγού Ξάνθης και Οικονόμου π. Κωνσταντίνου Κωστέλη, Εφημερίου Νεοχωρίου Ξάνθης, διακονούντος του Ιερολογιωτάτου Διακόνου π. Νεκταρίου Λαγουμίδη.

Συμπροσευχόμενος παρίστατο ο και κτίτωρ της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Σωφρόνιος Γκουτζίνης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και ο εφημέριος Κουτσού π. Ιωάννης Μαρέλης. Ψαλλομένου του Απολυτικίου της Εορτής άπας ο Ιερός Κλήρος κατευθύνθηκε εις τον αύλειον χώρο της Ιεράς Μονής, όπου παρουσία πλήθους προσκυνητών τελέσθηκε η εόρτιος Αρτοκλασία.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους προσκυνητάς εξήρε τη σπουδαιότητα της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου δια την Εκκλησίαν και την ζωήν των πιστών.

Συνεχάρη όλους όσους συνετέλεσαν στην ετοιμασία της πανηγύρεως και μάλιστα την υπεύθυνη της Ιεράς Μονής Αδελφή Νεκταρία καθώς και τη χορεία των Ιεροψαλτών, η οποία με επικεφαλής των Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Καβάλας Ναούμ Δανιηλίδη, απέδωσε με κατάνυξη και μέλος τους ιερούς ύμνους της Πανηγύρεως.

Αξίζει να αναφερθεί η παρουσία προσκυνητών εκ Καβάλας, Δράμας, Κομοτηνής, Σερρών, Παρανεστίου αλλά και από πολλές ενορίες της Ξάνθης ως και του κ. Ιωάννου Καραμανλή, Αστυνομικού Διευθυντού Ξάνθης.

Μετά το πέρας του εσπερινού προσεφέρθη μοναστηριακόν κέρασμα εις άπαντας τους προσκυνητάς.

Επηκολούθησε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά τας οποίας συνιερούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, που εκήρυξε τον Θείο Λόγο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ως και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σταυρουπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Βερβερίδης.

Μετά το πέρας της Αγρυπνίας η Υπεύθυνη της Μονής Αδερφή Νεκταρία δεξιώθηκε τους προσκυνητές στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.
Γενέθλιο Θεοτόκου: Με λαμπρότητα πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Κομνηνών

Γενέθλιο Θεοτόκου: Με λαμπρότητα πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Κομνηνών

Γενέθλιο Θεοτόκου: Με λαμπρότητα πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Κομνηνών


Γενέθλιο Θεοτόκου: Με λαμπρότητα πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Κομνηνών

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.