ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΣΡΑΗΛ – Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από τις επιχειρήσεις του – όπως υποστηρίζει – κατά του τεράστιου δικτύου υπόγειων σηράγγων που έχει κατασκευάσει και χρησιμοποιεί η Χαμάς σε όλη τη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος των IDF, αντιναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι μοιράστηκε αυτό το υλικό, λέγοντας ότι η επέκταση των επιχειρήσεων στο έδαφος σημαίνει ότι οι μηχανικοί μπορούν να στοχεύουν αποτελεσματικά τις υποδομές της Χαμάς με εκσκαφείς και εκρηκτικά. Μάλιστα, τόνισε πως από την αρχή των επχιειρήσεων στη Γάζα, έχουν καταστρέψει 130 τούνελ.

Ανταλλαγή πυρών με Χεζμπολάχ

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό πως έχει επιτεθεί σε θέσεις εκτόξευσης που ανήκουν στη Χεζμπολάχ με έδρα το Λίβανο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

«Οι στρατιώτες των IDF έπληξαν έναν αριθμό θέσεων εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ», ανέφερε σε σχετική ενημέρωση.

Νωριτερα, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε έναν πύραυλο προς την κατεύθυνση των στρατευμάτων των IDF στην περιοχή Ντοβέβ στο βόρειο Ισραήλ, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο, προστίθεται στην ενημέρωση.

«Δύο στρατιώτες των IDF τραυματίστηκαν -ο ένας ελαφρά και ο άλλος μέτρια- και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη».

Υπήρξαν άλλες δύο εκτοξεύσεις προς τις πόλεις Shtula και Yiftah στο βόρειο Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ, με τις IDF να ανταποδίδουν τα πυρά, αναφέρεται.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.