Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου, με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. κ. Βαρθολομαίο, και την Αγία και Ιερά Σύνοδο.

Μάλιστα, στην κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχε ο Παναγιώτατος με τον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης, φάνηκε ότι ο δεύτερος έδωσε απαντήσεις για τα ερωτήματα που αφορούσαν την προωθούμενη συμφωνία.

Με δηλώσεις του στην κάμερα του Διεθνούς Ειδησεογραφικού Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είπε ότι το κλίμα ήταν θετικό από την πρώτη στιγμή που έφτασε στο Φανάρι και πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αναλυτικά για το πλαίσιο της συμφωνίας,
«Κάναμε και κάποια άλλη συζήτηση για θέματα που αφορούν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο». υπογράμμισε και τόνισε: «Εξήγησα στους Αρχιερείς τη δυνατότητα που δίνει η συμφωνία στο πλαίσιο εξορθολογισμού των σχέσεων Εκκλησίας -Πολιτείας και στη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων».

«Υπήρξαν ερωτήσεις σε γόνιμη συζήτηση και φεύγω αισιόδοξος», ενώ επανέλαβε, ότι, «Εμείς έχουμε ένα σχέδιο, θα το συζητήσουμε με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος. Είναι προφανές ότι δεν πάμε πίσω από την σημερινή κατάσταση«.

Ο κ. Γαβρόγλου ήταν ο πρώτος που πέρασε στις 9 το πρωί το κατώφλι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, χωρίς να κάνει δηλώσεις και στις 9.30 ενημέρωσε για περίπου μιάμιση ώρα την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου για το φλέγον ζήτημα. Αμέσως μετά, στις 11 το πρωί ο αντιπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης πέρασε σε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

 

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.