Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει ακόμη πως “ορισμένα μέλη του κλήρου ισχυρίζονται ακόμη ότι το κρασί που διανέμεται κατά τη διάρκεια της κοινωνίας, το οποίο περιέχει αλκοόλ, εξαλείφει τον ιό”.

Για τον “αμφιλεγόμενο ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη διάδοση του Covid-19 στην Ελλάδα” κάνει λόγο σε άρθρο της η γνωστή γαλλική εφημερίδα Le Monde, σχολιάζοντας με επικριτικό τρόπο την στάση της και σημειώνοντας πως “πολλοί Ορθόδοξοι ιερείς και Επίσκοποι έχουν μολυνθεί, ενώ ορισμένες τελετουργικές πρακτικές αμφισβητούνται”.

Το ρεπορτάζ είναι ανακόλουθο καθώς κάνει λόγο για “Εκκλησίες γεμάτες όπου οι πιστοί δεν φορούν μάσκες, φιλούν τις εικόνες ή τα χέρια των παπάδων, Ιεράρχες που προσφέρουν Θεία κοινωνία χρησιμοποιώντας το ίδιο κουτάλι για όλους” ενώ κάνει αναφορά και στην πρόσφατη εικόνα με ένα παιδί που φιλάει το φέρετρο του Μητροπολίτη Λαγκαδά που πέθανε από τον κορονοϊό …

Βέβαια που είδε η Le Monde τις γεμάτες εκκλησίες με πιστούς χωρίς μάσκες είναι άξιον απορίας…

Η γαλλική επίθεση συνεχίζεται από την εφημερίδα μιλώντας για “εικόνες συγκλονιστικές στη μέση του δεύτερου κύματος της επιδημίας Covid-19. Στις αρχές Οκτωβρίου, η Ελλάδα είχε μόνο 89 ασθενείς σε εντατική θεραπεία, ενώ το Σάββατο 21 Νοεμβρίου ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 500. Το Σάββατο, η χώρα κατέγραψε επίσης 108 θανάτους”.

Αναφέρει επίσης πως με το δεύτερο πακέτο περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τις 7 Νοεμβρίου, “η συντηρητική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διέταξε την αναστολή όλων των θρησκευτικών λειτουργιών παρουσία των πιστών. Αλλά οι εκκλησίες παραμένουν ανοιχτές στο κοινό για ατομικές προσευχές. Από το πρώτο Lockdown που αποφασίστηκε την άνοιξη, πολλοί ιερείς έχουν εναντιωθεί στη θρησκευτική τους ιεραρχία, η οποία κάλεσε να ακολουθήσουν τους κανόνες που υπαγορεύει η κυβέρνηση και ο Παγκόσμιος ΟργανισμόςΥγείας, παραβιάζουν τις χειρονομίες και την υποστήριξη των φραγμών”, ενώ κάνει ειδική αναφορά στον Μητροπολίτη Πατρών μεταφέροντας την φράση του: «όσοι πιστεύουν στην ιερή κοινωνία γνωρίζουν ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν» .

Η γαλλική εφημερίδα υπογραμμίζει ακόμη πως “ορισμένα μέλη του κλήρου ισχυρίζονται ακόμη ότι το κρασί που διανέμεται κατά τη διάρκεια της κοινωνίας, το οποίο περιέχει αλκοόλ, εξαλείφει τον ιό”.

Μιλάει επίσης για σύλληψη του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ τον Μάρτιο. Σχολιάζει δε και τα εξής: “Στον Κορυδαλλό, σε ένα προάστιο της Αθήνας, ξέσπασαν περιστατικά μεταξύ της ελληνικής αστυνομίας και των υποστηρικτών του νεοναζί κόμματος της Χρυσής Αυγής που προσπάθησαν να οργανώσουν μια Πασχαλινή πομπή, παρά την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων”

Στη συνέχεια αναφέρεται στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη λέγοντας:

“Στις 26 Οκτωβρίου, λίγες μέρες πριν επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας, στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, η οποία επλήγη περισσότερο από την επιδημία, ο προστάτης της πόλης, ο Άγιος Δημήτρης, γιορτάστηκε με μεγάλη δόξα και τα υγειονομικά μέτρα να γίνονται πολύ λίγο σεβαστά στην πράξη” κάνοντας λόγο επίσης για “πλήθη που έμπαιναν στις εκκλησίες της Θεσσαλονίκης χωρίς μάσκες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

3 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Θάλεια Κουζούπη

Ζητώ συγνώμη για τα παράλογα ορθογραφικά μου λάθη στην προηγούμενη ανάρτηση. Ελπίζω να διορθωθούν από τούς κριτές.
Κατά 'σύμπτωση' σήμερα άκουσα το εξής, το οποίο είναι καί ανάλογο του θέματος.

https://www.youtube.com/watch?v=fsgLEXnGiIo
Π. Ευάγγελος: Ήρθε ένας τυφλός και μου είπε...you tube

Παρακαλώ δείτε το.
Ας μήν έχουν μαρτυρήσει εις μάτην οι μάρτυρες της Ορθοδοξίας΄ η Αγία μας Μεγαλομάρτυς Αικατερίνη, η Αγία Παρασκευή, ας ακούσουμε τα λόγια του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη για ό,τι είδε με τα μάτια του για την Αγία Κοινωνία.
Παρακαλώ να το δεχτείτε σαν μία συνεισφορά αναξίας δούλης ή οποία ναί μέν έχει δεί να διεξάγονται θαύματα σε δύσκολες στιγμές από την άλλη η κόρη μου μού λέει ότι 'δεν υπάρχει Θεός'. Μην νομίσετε ότι είμαι 'θεούσα'. Το κάθε άλλο. Είμαι ένας από όλους μας αλλά έχω δεί θαύματα καί γνωρίζω ότι σε ιδανικές συνθήκες ο Θεός κάνει την μεγαλειώδη εμφάνισή του καί πιστεύω τον πατέρα Ιάκωβο Τσαλίκη ακράδαντα στο να έχει δεί εξ ιδίων 'οφθαλμών΄ τό αίμα καί το σώμα του Χριστού μας στην Αγία Κοινωνία. Καί πάλι, είμαι ένας από εσάς, δέν έχω χρόνο για προσευχή αλλά κάποιος σε ανύποπτο χρόνο μού έβαλε στο χέρι την εικόνα του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη... καί ξέρω τώρα το γιατί. Τίποτε άλλο.
Ευλογείτε.

2
Θάλεια Κουζούπη

Στην γενεά μάς ('60) ακουγόταν συχνά ότι 'δεν αρρωσταίνεις από την Θεία Κοινωνία' . Αυτή ήταν η αλήθεια με την οποία μεγαλώσαμε κάποιοι από εμάς. Είναι θέμα πίστης. Είναιι προσωπική η θέση μου αυτή ότι δεδομένης της πίστης όλα διορθώνονται, συμπεριβαλομένου του ιού. Δεν λέω να κάνουμε συνάξεις εάν αυτό είναι το αίσθημα. Αλλά ότι διά της πίστεως υπάρχει θεραπεία όταν ο Θεός θέλει καί ότι εμείς σαν έθνος έχουμε βιώσει τα θαύματα των Αγίων καί τό βάρος καί τήν έννοια της Αγίας Κοινωνίας. Γι' αυτό καί οι Ορθόδοξοι είναι Ορθόδοξοι καί οι Καθολικοί Καθολικοί μέ όλο τον σεβασμό καί στούς τελευταίους, εφόσον έχω σπουδάσει καί σε Καθολικό σχολείο. Η Πίστη δεν εξηγείται. .Δεν λέω να μαζευτούμε σταν την αγέλη, αλλά με την χρήση της κοινής λογικής καί της βαθιάς πίστης, 'όσοι πιστοί προσέλθετε'. 'Οσοι πιστοί'.

3
Ειρήνη Καρυάμη

Πολύ σωστά
Άλλωστε η Δύση μας έφερε σ’αυτά τα χάλια. Καιρός να ενστερνιστούμε τις παραδόσεις μας και να βαδίσουμε με τα δικά μας φώτα μπάσκετ και δούμε καλύτερες μέρες.