Ενθουσιασμός και χαρά επικράτησε κατά τον Αγιασμό στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Άγιος Εφραίμ» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και του μεγάλου φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στην Λαμία.

220 παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικιάς, έως και 12 ετών, μαζί με γονείς και κηδεμόνες γέμισαν τον αύλειο χώρο παιδικής αναψυχής του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου και του Συντονιστή του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος κ. Χρήστου Μαρκαντώνη, τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας περιόδου στο τρίτο έτος λειτουργίας του ΚΔΑΠ «Αγιος Εφραίμ».

Ο κ. Συμεών απευθυνόμενος σε γονείς και παιδιά μεταξύ άλλων τόνισε: «Η αγκαλιά του Αγίου Εφραίμ ανοίγει και πάλι, ακόμη πιο διάπλατη, για τα παιδιά της Λαμίας και όλης της περιοχής στηρίζοντας ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού αλλά και όλες τις οικογένειες και μέσα από αυτές την κοινωνία ολόκληρη. Ευχαριστώ την κοινωνία που εμπιστεύεται και επιλέγει το ΚΔΑΠ ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ. Ευχαριστώ τον Θεό που μας αξιώνει να διακονούμε όλοι μαζί την μεταξύ μας ενότητα και την κοινωνική συνοχή μέσα στην αγάπη του Χριστού και μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον μιας καινοτόμου εκπαιδευτικής δομής, η οποία λειτουργεί επιτυχέστατα εδώ και τρία χρόνια στην Μητρόπολη μας, καρπός συνεργασίας με τον μεγάλο φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», καρπός ευλογίας του ίδιου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου, καρπός της δωρεάς του Αγίου Πνεύματος».

Ο κ. Συμεών μετέφερε μάλιστα τις ευχές τόσο του Προέδρου της Αποστολής, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, όσο και του Γενικού Διευθυντή αυτής κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα.

Το έργο του ΚΔΑΠ «Άγιος Εφραίμ» εξήρε και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο οποίος δεν έκρυψε τον δικό του ενθουσιασμό και την χαρά του «γι’ αυτό το εκπαιδευτικό δημιούργημα του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, στο οποίο χαίρεται και ο ίδιος να απολαμβάνει τους καρπούς του», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Την ευχαριστία της εκπαιδευτικής κοινότητας μετέφερε ο Συντονιστής του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας κ. Χρήστος Μαρκαντώνης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.