Στον Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων, στο Φερίκιοϊ, χοροστάτησε και ανέγνωσε την πρώτη Στάση των Χαιρετισμών προς την Θεοτόκο ο εν Κωνσταντινουπόλει ευρισκόμενος Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2020.

Κατά την διάρκεια της ακολουθίας ο Μακαριώτατος κήρυξε τον θείο λόγο. Απευθυνόμενος με ιδιαίτερη συγκίνηση προς τους εκκλησιαζομένους είπε ανάμεσα σε άλλα πως στις μέρες μας «προσπαθεί ο άνθρωπος να βρει τη ψυχική του γαλήνη και δεν τα καταφέρνει. Βλέπουμε πολέμους, ακαταστασία, διαμάχες, κι όλα αυτά διότι δεν βάλαμε τον Χριστό μέσα μας, όπως Τον άφησε να εισέλθει στα σπλάχνα της η Παναγία μας. Αν όμως πράξουμε όπως η Μητέρα όλων μας Υπεραγία Θεοτόκος, θα βρούμε την πραγματική γαλήνη, χαρά και ευτυχία.
Κι η αίσθηση τής γνήσιας χαράς, δηλαδή τής παρουσίας τού Θεού μέσα μας, θα είναι αυτή που αφενός θα μάς δώσει την πληρότητα τής ζωής μας και αφετέρου θα μάς οδηγήσει στο να αντιμετωπίζουμε τα υλικά ως εφήμερα.

Η Παναγία μας έκανε το θέλημα του Θεού για τη σωτηρία όλου του κόσμου, όχι μόνο τη δική της. Ακόμη και κάτω από τον Σταυρό, βλέποντας τον Υιό της να πεθαίνει και οδυρομένη στα σπλάχνα, παρόλο που ήξερε τι θα γινόταν, εντούτοις έκανε το θέλημά Του».
Ο Μακαριώτατος εξέφρασε προς τους πιστούς την χαρά του που αξιώθηκε να αναγνώσει τούς Χαιρετισμούς σ’ αυτή την ενορία, καθότι εφημέριός της υπήρξε κι ο μακαριστός προσφιλής στον Μακαριώτατο Πατριάρχης κυρός Δημήτριος.
Τέλος, ευχήθηκε να ακολουθήσουν καλύτερες μέρες για τον κόσμο ολόκληρο και να συμφιλιωθούν οι λαοί μας.
Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπ. Σασίμων κ. Γεννάδιος, Αρχιερατικός προϊστάμενος τής Ενορίας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την παρουσία του στην ενορία και στην πόλη γενικότερα. Μίλησε για τους δεσμούς της Κωνσταντινούπολης και της Κύπρου και τού ευχήθηκε η Παναγία να τον έχει πάντοτε καλά ώστε να οδηγεί σταθερά το πηδάλιο της Εκκλησίας τής μαρτυρικής Κύπρου μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.