Δέκα φωτογραφίες, εκ των οποίων οι τρεις απεικονίζουν μοναστήρια της Ελλάδας, διακρίθηκαν στο εθνικό σκέλος του διαγωνισμού και πρόκειται να διεκδικήσουν βραβείο σε διεθνές επίπεδο.

Το «Wiki Loves Monuments» είναι ένας διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, που διοργανώνεται από παραρτήματα και ομάδες χρηστών του Wikimedia. Το 2010 οργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ολλανδία, και ακολούθησε η πανευρωπαϊκή διοργάνωση του 2011. Το «Wiki Love Monuments 2012» διοργανώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο. Από το 2016 διοργανώνεται και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα τα μοναστήρια που απεικονίζονται:

Η Μονή Ρουσσάνου

Φωτογραφία: Jolovema

Η Μονή Κορώνης

Φωτογραφία: Αλέξης Αλεξανδρής

Και η Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής

Φωτογραφία: Αλέξης Αλεξανδρής

Μετά από την ολοκλήρωση του φετινού εθνικού διαγωνισμού, το Wikimedia Community User Group Greece και η κριτική επιτροπή του Wiki Loves Monuments 2021 για την Ελλάδα, ανακοίνωσαν τους 10 νικητές και φιναλίστ που προωθούνται στο διεθνές σκέλος του διαγωνισμού. Λόγω της πανδημίας η απονομή των εθνικών βραβείων θα γίνει στο επόμενο διάστημα, χωρίς δια ζώσης εκδήλωση, ενώ οι νικητές της διεθνούς φάσης του διαγωνισμού με τα αντίστοιχα βραβεία θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο.

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.