Σε κινητοποίηση τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά από φωτιά που ξέσπασε παρά την Κοινότητα Παραμάλι  της επαρχίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανταποκρίθηκαν άμεσα με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

Ενισχύονται οι δυνάμεις και από Τμήμα Δασών με τρία πυροσβεστικά οχήματα, τρία από Βρετανικές Βάσεις, τρία από Support Cy, και ενημερώθηκε για ανταπόκριση και η Πολιτική Άμυνα. Επιπρόσθετα ενεργοποιούνται, αεροσκάφος του Δασών, δύο Ιορδανικά ελικόπτερα συνοδεύομενα από ελικόπτερο Ε.Φ ως επίσης ελικόπτερο της Αστυνομίας και ελικόπτερο των Βάσεων. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Οι επίγειες δυνάμεις επικεντρώνουν την προσπάθεια τους στην προστασία κατοικιών και υποστατικών.

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις γύρω στις 18:00 το απόγευμα αποφασίστηκε όπως ενισχυθούν, με πυροσβεστικά οχήματα από Λάρνακα, ΕΜΑΚ και Πάφο. Επιπρόσθετα αποστέλλονται προωθητές γαιών για υποστήριξη των δυνάμεων που επιχειρούν. Στην πυρκαγιά βρίσκεται ο Επαρχιακός Υπεύθυνος Λεμεσού και κατευθύνεται και ο Αρχιπύραρχος.

Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από την Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Kitasweather και τον Άτλα:

Προσοχή στους οδηγούς του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση την Πάφο συνιστούν οι Βρετανικές Βάσεις μέσω ανακοίνωσης. Όπως σημειώνουν, λόγω των έντονων καπνών, η ορατότητα ίσως να είναι περιορισμένη.

Την ίδια ώρα, λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα, εκκενώθηκε προληπτικά η Ιερά Μονή Συμβούλου Χριστού – Αγίου Γεωργίου στη Σωτήρα. Οι 17 μοναχοί, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη Μητρόπολη Λεμεσού.

Λίγο αργότερα, εκκενώθηκε και στρατιωτική βάση με 200 περίπου στρατιώτες, στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων. Να σημειωθεί ότι εκκενώθηκαν και κατοικίες στα νότια του χωριού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.