ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στο Χουδέτσι Ηρακλείου Κρήτης.

Φωτιά ξέσπασε τώρα σε χορτολιβαδική έκταση στο Χουδέτσι Ηρακλείου Κρήτης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 #πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου με 10 πυροσβέστες, 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα έργου ΟΤΑ.

Πυρκαγιές

Η απειλή από τις πυρκαγιές, είναι μία πραγματικότητα, τόσο για τους ανθρώπους που μένουν σε περιοχές πυκνής βλάστησης, όσο και για εκείνους που δραστηριοποιούνται σε τέτοιες περιοχές. Οι συνθήκες ξηρασίας, αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η γνώση και ο σχεδιασμός για την προστασία των κτιρίων σε τέτοιες περιοχές, ελαττώνει σημαντικά τον κίνδυνο καταστροφής τους από πυρκαγιά.

Υπάρχουν διάφορες προφυλάξεις ασφαλείας που μπορεί κανείς να πάρει, μειώνοντας τις απώλειες από μία πυρκαγιά Για τη μείωση των κινδύνων, πρέπει κανείς να λάβει υπ’ όψιν του την πυροπροστασία του κτίσματος, την τοποθεσία του, καθώς και τη φύση της γύρω βλάστησης.

Φωτιές

Για να προστατευτεί κανείς απ’ τη φωτιά τώρα, είναι σημαντικό να γνωρίζει τα βασικά χαρακτηριστικά της. Η φωτιά εξαπλώνεται γρήγορα, δεν αφήνει χρόνο για να πάρει κανείς τα πολύτιμα γι αυτόν αντικείμενα, ή για να τηλεφωνήσει. Σε μόνο δύο λεπτά, η φωτιά μπορεί να απειλήσει τη ζωή κάποιου. Πέντε λεπτά, αρκούν για να κυκλώσουν οι φλόγες ένα ολόκληρο σπίτι.

Η ζέστη και ο καπνός από μία φωτιά μπορούν να είναι πιο επικίνδυνα από τις φλόγες. Η εισπνοή του καυτού καπνού μπορεί να κάνει ζημιά στους ανθρώπινους πνεύμονες. Η φωτιά παράγει δηλητηριώδη αέρια τα οποία αποπροσανατολίζουν και ζαλίζουν. Μπορεί να προκαλέσει μέχρι και βαθύ ύπνο. Η ασφυξία είναι το συχνότερο αίτιο θανάτου σε φωτιές, αφήνοντας τους θανάτους από κάψιμο πολύ πιο κάτω με αναλογία 3 προς 1.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.