Στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, έξω από την περιοχή του Αλεποχωρίου, που εκκενώθηκε, οι φλόγες «έγλειψαν» την περίφραξη, με τον άνεμο να αλλάζει φορά την τελευταία στιγμή και το μοναστήρι να σώζεται.

Την ώρα που η φωτιά στην Κορινθία σάρωνε τα πάντα, καταστρέφοντας χιλιάδες στρέμματα πρασίνου και κατοικίες, από τη μανία της γλίτωσε, μάλλον από θαύμα, η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου του Μακρυνού στους πρόποδες των Γερανείων.

Η φωτιά που έκαιγε μαινόμενη, σαρώνοντας στο πέρασμά της την πευκόφυτη πλαγιά, έφτασε και στο ιστορικό μοναστήρι, με τις δεκάδες μοναχές που διαβιούν στα κελιά να προσπαθούν έντρομες να ξεφύγουν. Βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά, άρπαξαν τα ιερά λείψανα του αγίου, που θησαυρίζονται εκεί, εικόνες και ιερά αντικείμενα και προσπάθησαν να φύγουν, για να σωθούν οι ίδιες και να σώσουν ό,τι μπορούν.

Από θαύμα, η πυρκαγιά άλλαξε πορεία μόλις ακούμπησε τα κάγκελα της μονής, με τους κατοίκους και τις μοναχές να κάνουν τον σταυρό τους και να δοξάζουν τον Θεό που έβαλε το χέρι του, αλλά και τον άγιο Ιωάννη.

Σε ιδιωτικές τους συζητήσεις οι μοναχές ευχαριστούν τη χάρη του αγίου, ο οποίος έσωσε, όπως λένε, το μοναστήρι του, το οποίο γιορτάζει σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Τρίτη, ημέρα μνήμη της γ’ ευρέσεως της τιμίας κεφαλής του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.