Οι οικισμοί στους οποίους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση είναι οι εξής: Ιπποκράτειος Πολιτεία, τμήμα Μαλακάσας, τμήμα των Αφιδνών, τμήμα στο Πολυδένδρι, αντλιοστάσιο Κρυονερίου και βασιλικά κτήματα Τατοΐου και μικρό τμήμα του Αγίου Στεφάνου.

Σε αυξημένη επιφυλακή ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ για την προστασία και την ασφάλεια των υποδομών ηλεκτροδότησης – Στο τραπέζι οι εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος στην Αττική
Με τα μάτια στραμμένα στα πύρινα μέτωπα στην Αττική βρίσκονται οι διαχειριστές του δικτύου διανομής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ο κίνδυνος των εκ περιτροπής διακοπών ρεύματος παραμένει ορατός και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη του μετώπου των μεγάλων πυρκαγιών.

Το φως της μέρας, πέρα από τη μεγάλη καταστροφή, βρίσκει χωρίς ηλεκτροδότηση τις περιοχές που κατέκαψε η φωτιά και συνεχίζει να καίει, άρα και μεγάλα τμήματα του Κρυονερίου, του Αγίου Στεφάνου και των Αφιδνών, στα οποία έχει υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές το δίκτυο διανομής.

Οι οικισμοί στους οποίους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση είναι οι εξής: Ιπποκράτειος Πολιτεία, τμήμα Μαλακάσας, τμήμα των Αφιδνών, τμήμα στο Πολυδένδρι, αντλιοστάσιο Κρυονερίου και βασιλικά κτήματα Τατοΐου και μικρό τμήμα του Αγίου Στεφάνου.

Την ίδια στιγμή, σε επιφυλακή και αυξημένη κινητοποίηση βρίσκεται ο ΑΔΜΗΕ, για να κρατήσει αλώβητα τα τρία κρίσιμα κυκλώματα της Αττικής, που δοκιμάζονται από τις αρχές της εβδομάδας από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη και την χθεσινή επέκτασή της στο Κρυονέρι και τον Άγιο Στέφανο.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης αποκαταστάθηκε η βλάβη στην γραμμή Λάριμνα-Αγιος Στέφανος 400 KV και στη Γραμμή Οινοφύτων 150 ΚV που τροφοδοτεί την Ανατολική Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες (Σύρος, Πάρος, Νάξος, Μύκονος, Σαντορίνη) και έβαλε σε νέα δοκιμασία το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου, που είναι από τις σημαντικότερες υποδομές ηλεκτροδότησης. Παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού, λόγω της μεγάλης εξάπλωσης της φωτιάς, οι γραμμές μεταφοράς Αγίου Στεφάνου – Αχαρνών και Αγίου Στεφάνου – Χαλκηδόνας – Ολυμπιακού Χωρίου.

Ο φόβος η πυρκαγιά να επηρεάσει τις υποδομές αυτές θα ενεργοποιήσει τις περικοπές φορτίων που περιλαμβάνει ο σχεδιασμός για την περιοχή της Αττικής, προκειμένου να αποφευχθεί ένα μπλακάουτ, που θα έχει επίδραση και στο νησιωτικό χώρο, που δοκιμάζεται πολλαπλώς το φετινό καλοκαίρι.

Στην Εύβοια, τέλος, Κεχριές, Λίμνη, Δάφνη, Μουρτιάς, Σηπιάδα και Χρόνια δεν έχουν ρεύμα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.