Στα μέτωπα της Ροδόπης επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο - Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Σαπών - Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα.

Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή της Ροδόπης με διαρκείς αναζωπυρώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, το μεσημέρι της Τετάρτης εστάλη «112» για εκκένωση του χωριού Κασσιτέρα προς τις Σάπες.

«Ενεργοποίηση 112 για Ροδόπη. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κασσιτέρα απομακρυνθείτε προς Σάπες. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει το μήνυμα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μεγάλο αγώνα για να αποτρέψουν τη σύνδεση με το μέτωπο Αλεξανδρούπολης – Δαδιάς. Σε αυτό το πλαίσιο, έκκληση για ενίσχυση επίγειων και εναέριων μέσων στα μέτωπα απευθύνει ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος.

Νωρίτερα, τα πύρινα μέτωπα στην Ροδόπη ήταν σε ύφεση, με τη μεγαλύτερη φωτιά να καίει στο Παπίκιο Όρος κοντά στον μικρό οικισμό της Κερασιάς, σύμφωνα με το xronos.gr.

Στα μέτωπα της Ροδόπης επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής- Αλεξανδρούπολης και Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, αλλά και της Εθνικής οδού Σαπών – Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα, λόγω των πυρκαγιών, γνωστοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, διεκόπη η κυκλοφορία στο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης με κατεύθυνση από το ύψος του ανατολικού κόμβου Κομοτηνής έως το ύψος του κόμβου της Μάκρης Αλεξανδρούπολης και στο ρεύμα Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής από το ύψος του κόμβου Μάκρης Αλεξανδρούπολης έως το ύψος του κόμβου Μέστης Αλεξανδρούπολης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.