Σε σχέση με το όριο του 30% για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις θα αποφασιστεί με συνεννόηση με τους θεσμούς μια λύση, πάλι για τις παραπάνω κατηγορίες, στην κατεύθυνση της «ελάφρυνσης». Ωστόσο, όπως είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, φέτος το 80% των φορολογουμένων έχει συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ηλεκτρονικών αποδείξεων και δεν αντιεμτωπίζει θέμα «πέναλτι» φόρου.

Για την Επιστρεπτέα 7 σημείωσε ότι το κριτήριο μείωσης τζίρου για το 2020 θα ισχύσει και έχει στόχο την καλύτερη καταγραφή των πληττόμενων επιχειρήσεων καθώς πολλές από τις αιτούμενες επιχειρήσεις έχουν μπει και σε προηγούμενους κύκλους Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Οι πληρωμές δε που είναι ύψος 1 δισεκ. θα γίνουν στα τέλη του μήνα. Παράληλα αυτήν την εβδομάδα θα γίνει μια ενισχυμένη πληρωμή για τις αποζημιώσεις Νοεμβρίου 2020 – Ιανουαρίου 2021 και τις αντίστοιχες Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2021.

Επίσης όπως σημείωσε όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις τους μέσα στον Αύγουστο δε θα θεωρηθούν εκπρόθεσμοι αλλά θα πρέπει να καταβάλλουν διπλή δόση, όπως και πέρυσι στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Σταίκούρα οι δόσεις θα είναι όπως και πέρυσι 8.

Παράλληλα σε σχέση με την ισχύ για φέτος των τεκμηρίων σημείωσε ότι συζητείται με τους θεσμούς και θα ανακοινωθούν αποφάσεις αυτήν την εβδομάδα σε σχέση με το «πάγωμά» τους για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Πιο συγκεκριμένα:

Για ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί
Για όσους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή
Για όσους εργαζόμενους είναι στο πρόγραμμα «ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ»
Για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν «κουρευτεί» τα ενοίκια που λαμβάνουν
Εξετάζεται η μη προσμέτρηση τεκμηρίων στον προσδιορισμό φόρου εφόσον όμως σε μια από τις δυο προηγούμενες χρονιές δεν είχαν φορολογηθεί με το εν λόγω σύστημα των τεκμηρίων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.