ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 2020: Δεκάδες μηνύματα έχει λάβει εδώ και λίγη ώρα το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE σχετικά με το ζήτημα της επιστρεπτέας προκαταβολης στις επιχειρήσεις . Σύμφωνα με πληροφορίες πολλές αιτήσεις έχουν απορριφθεί με αδιαφανή κριτήρια.

Για μέγα φιάσκο στην επιστρεπτέα προκαταβολή μιλούν δεκάδες πολίτες με επιστολές τους στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Οι συντάκτες της εφημερίδος μετά από επικοινωνία με λογιστικό γραφείο πληροφορήθηκαν πως οι αιτήσεις εξετάζονται από έναν αλγόριθμο και απορρίπτει τις επιχειρήσεις που παρουσίασαν κερδοφορία τον τελευταίο μήνα σε συνάρτηση με την απασχόληση εργαζομένου και την αναστολή λειτουργίας.

Σύμφωνα με πηγές αναμένεται νέα προθεσμία για αιτήσεις.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ

Παλιές εξισωτικές, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, δικαιώματα από μεταβιβάσεις και διορθώσεις ενιαίας ή προγραμμάτων.

Χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν ανοιχτά µέτωπα µε τον Οργανισµό Πληρωµών για υποθέσεις που µπορεί να µην θεωρείται από τους αρµόδιους ότι χρήζουν άµεσης διευθέτησης, όµως στους ίδιους έχουν αφήσει… τρύπες, που κρατούν ακόµα και µια επταετία.

Μεταξύ αυτών οι περιβόητες παλιές εξισωτικές, οι καθυστερήσεις και τα υπόλοιπα από αποζηµιώσεις του ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ που µάταια περιµένουν ακόµα οι πληγέντες παραγωγοί, τα απλήρωτα δικαιώµατα από µεταβιβάσεις, αλλά και διορθώσεις επί της ενιαίας ενίσχυσης ή προγραµµάτων παλαιότερων ετών για αγρότες που ήταν στον έλεγχο και έχουν υποβάλει τα προβλεπόµενα συµπληρωµατικά στοιχεία.

Στα θέµατα που έχουν απασχολήσει τα αρµόδια κυβερνητικά κλιµάκια είναι και η εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΛΓΑ για το 2019.

ΕΛΓΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 2020

Σύµφωνα µε πρόσφατο έγγραφο του υπουργού Μάκη Βορίδη, «το προϋπολογιζόµενο ποσό αποζηµιώσεων του 2019 ανέρχεται στα 180 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν ήδη γίνει τρεις πληρωµές, την 23η/12/2019, 31η/1/2020 και την 06η/3/2020 συνολικού ύψους 48.340.000 ευρώ».

Αυτό σηµαίνει ότι εκκρεµούν ακόµα περί τα 130 εκατ. ευρώ για την περσινή χρονιά. Επ’ αυτού έχει τεθεί µετ’ επιτάσεως ζήτηµα επιστροφής στον ΕΛΓΑ ποσού 50 εκατ. ευρώ που είχε µεταφερθεί σε λογαριασµό της Τράπεζας της Ελλάδος την άνοιξη του 2015, το οποίο ουδέποτε επέστρεψε στα ταµεία του Οργανισµού.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.