Αναστάσιος Βόπης Λίγες ημέρες έχουν περάσει από τότε που η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση αναφορικά με τις υποτιθέμενες προσλήψεις νέων ιερέων ωστόσο ο βουλευτής Μαγνησίας του Σύριζα Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σε ανάρτησή του κάνει λόγο για νέες χιλιάδες προσλήψεις ιερέων από μεριάς της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση προσλαμβάνει γενναιόδωρα 3.300 ιερείς ενώ η πρόσληψη οδηγών ασθενοφόρων που θα μεταφέρουν έγκαιρα και με ασφάλεια τους ασθενείς αποτελεί πολυτέλεια και επιβάρυνση της τσέπης του φορολογούμενου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Αφορμή της παραπάνω ανάρτησης στάθηκε σύμφωνα με τον κ. Μεϊκόπουλο, η έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στο κέντρο υγείας Βελεστίνου, ώστε να μεταφέρει έγκαιρα μία γυναίκα από τα Κανάλια στο νοσοκομείο του Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε τελικά από την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αν και στις επιτροπές μορφωτικών υποθέσεων είχε δώσει θετική ψήφο για τις περισσότερες διατάξεις.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με την συνεργασία των δύο πλευρών για την διευθέτηση του ζητήματος των οργανικών θέσεων των κληρικών.

«Με τις νέες διατάξεις δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός με επιπλέον πιστώσεις ούτε επιδιώκεται η ανατροπή του ετησίου προγραμματισμού μισθοδοσίας του Κράτους, ενώ κατεδείχθη ότι οι πι στώσεις για την μισθοδοσία του Κλήρου δεν αποτελούν αδικαιολόγητο προνόμιο υπέρ των λειτουργών της «επικρατούσας θρησκείας» (άρθρο 3 παρ. 1 Συντάγματος) η μία “χαριστική” ρύθμιση υπέρ των Ιερών Μητροπόλεων ως Ν.Π.Δ.Δ., αλλά συνιστά περιοδικό αντάλλαγμα για κλησιαστική περιουσία, την οποία απέκτησε το Κράτος από τον 19ο αιώνα χωρίς πλήρη ή και καθόλου αποζημίωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς του Ιερού Κλήρου στην ελληνική κοινωνία», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.