Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) από 16 έως 25 Ιουνίου 2016.

Το ιστορικό αυτό γεγονός έθεσε τις βάσεις για έναν ουσιαστικό θεολογικό διάλογο και αποτέλεσε σταθμό στην εξέλιξη των εκκλησιαστικών πραγμάτων και στη μετέπειτα ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας ανά την Οικουμένη.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είχε αναγνώσει το μήνυμά του προς τους Προκαθημένους στο οποίο έκανε λόγο για ανάγκη ενότητας.

Συνολικά έλαβαν μέρος 350 μέλη, ενώ στον αριθμό αυτό, προστέθηκε μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.

Στη Σύνοδο συμμετείχαν οι δέκα από τις δεκατέσσερις αυτόνομες Ορθόδοξες Εκκλησίες. Δεν συμμετείχε το Πατριαρχείο Αντιοχείας, το Πατριαρχείο Μόσχας και οι Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας.

Η επιτυχής διοργάνωση και διεξαγωγή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στηρίχθηκε και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, το οποίο διαθέτει άριστη υλικοτεχνική υποδομή με μεγάλες δυνατότητες και ευελιξία ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, καθώς και στην πολυετή εμπειρία των εργαζομένων σε αυτό, οι οποίοι επέδειξαν υπευθυνότητα και μέγιστη αίσθηση της ευθύνης απέναντι στη δύσκολη αυτή ιστορική πρόκληση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.