Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας σε συνεδρίασή της υπό την προεδρία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, εξέλεξε χθες τον Αρχιμανδρίτη Ρωμανό Αλ – Χάννατ, Ηγούμενο της Μονής Παναγίας του Μπαλαμάντ, Επίσκοπο και Πατριαρχικό Εφημέριο με τον τίτλο του Επισκόπου Σελευκίας.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας ξεκίνησαν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, στην Πατριαρχική Μονή της Παναγίας του Μπαλαμάντ στο Λίβανο, με κυρίαρχο ζήτημα να αποτελούν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής ύστερα από την πρόσφατη παραίτηση του Μητροπολίτη κ. Ιωσήφ.

«Με την ευκαιρία αυτή, σας ενημερώνω ότι μόλις η Σύνοδος ολοκληρώσει τη συνεδρίασή της, θα σας στείλουμε επίσημη επιστολή σχετικά με την απόφαση της Συνόδου που θα αφορά την Μητρόπολη. Θα ορίσουμε Πατριαρχικό Έξαρχο, σύμφωνα με τον όρο του Καταστατικού Χάρτη του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο Πατριαρχικός Έξαρχος θα διαχειρίζεται τις υποθέσεις της Μητρόπολης, σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς. Θα εποπτεύει ιδιαίτερα τις διαδικασίες που σχετίζονται με τη διαδικασία για τους διορισμούς», είχε αναφέρει στην Εγκύκλιό του ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.