ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ 2020 : Ο Πατήρ εκχέει όλο το πλήρωμα της Θεότητος προς τον Υιό. Ο Υιός είναι ο μόνος που γνωρίζει την ουσία του Πατρός και τον καθιστά γνωστό στους ανθρώπους μέσα από την ένσαρκη οικονομία.

Ο Πατέρας δίνει και η χαρά του είναι να βλέπει τα παιδιά του να χαίρονται με αυτό που τους δίνει. Πατέρας σημαίνει αγάπη και κένωση μαζί.

Η θεϊκή αγάπη και κένωση μέσα στην οποία ο Πατήρ παραδίδει τα πάντα στον Υιό[4] δίνει στον Υιό την εξουσία να παρουσιάσει ως αδελφούς Του στον Πατέρα όλους τους ανθρώπους.

Δίνει δηλαδή στον καθέναν από εμάς το δικαίωμα να γίνουμε υιοί του Θεού.

Να μπορούμε όλοι να απευθυνόμαστε στον Θεό Πατέρα και να του λέμε «Πάτερ ημών…[5]».

Κάθε ανάμνηση της γήινης πατρότητας με τον κενωτικό και αγαπητικό της χαρακτήρα, έστω και ατελή πολλές φορές, δεν είναι παρά εικόνα της τέλειας κενωτικής αγάπης του Ουράνιου Πατέρα.

Οι 210 ανθρακωρύχοι πατέρες της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όπως και πλήθος άλλοι, θυσίασαν την ζωή τους για την επιβίωση των παιδιών τους.

Ο Ουράνιος Πατέρα θυσιάζει τον ίδιο τον μονογενή Υιό και Λόγο χάρη του κατ’ εικόνα πλάσματός Του, του ανθρώπου, ώστε αυτός να αποκτήσει όχι μόνον ζωή, αλλά και περισσόν ζωής.

Η συνέχεια στο άρθρο Γιορτή Πατέρα και Εκκλησία

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.