ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Πολύ υψηλά τα ποσοστά έλαβε το μειονοτικό «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» στις περιφέρειες της Ροδόπης και της Ξάνθης. Συγκεκριμένα, το ΚΙΕΦ φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστά της τάξεως του 34.9% στην Ροδόπη, κερδίζοντας έτσι την πρώτη θέση ενώ είναι δεύτερη δύναμη στην Ξάνθη, με 22,06%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ΚΙΕΦ είναι το μειονοτικό κόμμα της Θράκης, με πρόεδρο την Τσιγδέμ Ασάφογλου, το οποίο πήρε την απόφαση να κατέλθει ως ανεξάρτητο στις Ευρωεκλογές.

Το ΚΙΕΦ είναι πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε για να εκπροσωπεί τα συμφέροντα ενός μέρους της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Στις 5 Ιανουαρίου 2019, η Τσιγδέμ Ασάφογλου, η μοναδική υποψήφια στο συνέδριο, το οποίο έλαβε χώρα στα κεντρικά του κόμματος, εξελέγη ως η νέα πρόεδρος του κόμματος. Το ΚΙΕΦ ως ιδεολογία έχει την τουρκική μειονοτική πολιτική και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Η μουσουλμανική μειονότητα σήμερα αποτελείται από τρεις εθνοτικές ομάδες: Τούρκους ή τουρκόφωνους, Πομάκους και Ρομά. Η μουσουλμανική μειονότητα Ελλάδος είναι η μόνη ρητά αναγνωρισμένη μειονότητα στην Ελλάδα, και μάλιστα ως θρησκευτική. Αριθμεί 120.000 περίπου άτομα, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη Θράκη, έκανε λόγο για επικίνδυνη εξέλιξη καθώς όπως είπε σχετίζεται με τη δράση του τουρκικού προξενείου στην περιοχή.

Σημείωσε επίσης ότι η κάθοδος του ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές ουσιαστικά είναι μια πρόβα των σκληροπυρηνικών στελεχών της μειονότητας για τις εθνικές εκλογές.

Τσιγδέμ Ασάφογλου ΚΙΕΦ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.