Όπως κάθε χρόνο, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά τέλεσε Θ. Λειτουργία και Ι. Μνημόσυνο για τους κοιμηθέντες Αρχιερείς, Ιερείς και Διακόνους, οι οποίοι υπηρέτησαν στον Καναδά από την αρχή μέχρι τώρα και για τους κοιμηθέντες Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τους Δωρητές και Ευεργέτες της Ι. Αρχιεπισκοπής. (Ο Καναδάς γιορτάζει την Ημέρα των Ευχαριστιών το δεύτερο Σαββατοκύριακο του μηνός Οκτωβρίου κάθε χρόνο).

Της Θ.Λειτουργίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος και συλλειτούργησαν ο π. Ιγνάτιος Δελής,πρώην διευθυντής της Θεολογικής Ακαδημίας, ο π. Αλέξανδρος Σαλμάς, διευθυντής της Θεολογικής Ακαδημίας και οι Διάκονοι, Ευδόκιμος Μαθιουδάκης, Κώστας Τσιάλτας και Θωμάς Sandberg.

Έψαλαν, ο Σωτήριος Κανάβας και οι φοιτητές της Ακαδημίας μας.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος μίλησε για την ευγνωμοσύνη που πρέπει όλοι μας να έχουμε στον Ουράνιο Πατέρα, στους ευεργέτες μας, αλλά και σε όλους εκείνους για τους οποίους τελείται το Μνημόσυνο.

Στη Θ. Λειτουργία και το Μνημόσυνο εκλήθησαν οι συγγενείς όλων εκείνων για τους οποίους τελέσθηκε το Μνημόσυνο.

Μετά την τέλεση του Μνημοσύνου παρετέθη γεύμα για όλους στην αίθουσα δεξιώσεων της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Η ετήσια τέλεση της Θ. Λειτουργίας και του Ι. Μνημοσύνου, είναι μια παράδοση την οποία άρχισε η Ιερά μας Αρχιεπισκοπή προ ετών και συνεχίζεται και θα συνεχίζεται στο διηνεκές.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του σε όλους για τους οποίους έγινε η Θ. Λειτουργία και το Ι. Μνημόσυνο, αλλά και στους συγγενείς και φίλους τους.

Παρεκάλεσε όλους να ενθυμούνται τα προσφιλή τους πρόσωπα πάντοτε, αλλά ιδιαίτερα όταν συμμετέχουν σε Θ. Λειτουργία. Υπενθύμισε σε όλους, ότι η Εκκλησία λέγει, ότι προσευχόμεθα για όλους και γι’ αυτούς τους οποίους «έκαστος κατά διάνοιαν έχει».

Συνεπώς είναι βασικό να ενθυμούμεθα τα προσφιλή μας πρόσωπα σε κάθε Θ. Λειτουργία και Ι. Μνημόσυνο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.