Πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Ευχαριστίες αναπέμπει και φέτος ο πιστός λαός της Κέρκυρας προς τον πνευματικό του πατέρα και προστάτη άγιο Σπυρίδωνα, επί τη επετείω της θαυμαστής διασώσεώς της από βαρβαρική επιδρομή το 1717.Στο ομώνυμο Προσκύνημα και έμπροσθεν της αργυροποικίλτου Λάρνακος του Αγίου τελέσθηκε απόψε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιερωνύμου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, του Κερκυραίου, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Φιλίππων κ. Στέφανου και του προσκαλεσαμένου αυτούς Μητροπολίτου Κέρκυρας κ. Νεκταρίου, ο οποίος ομίλησε με λόγους ευγνωμοσύνης προς τον Άγιο και ευχαριστιών προς τους χιλιάδες Ελλήνων και αλλοεθνών Ορθοδόξων, που συνέρρεαν, και προς τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, για την παρουσία τους.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε στο θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος, στο πώς η Εκκλησία ερμηνεύει θεολογικά τα θαύματα και στο πώς, τελικά, ο κάθε Χριστιανός θα πρέπει πάντα να πολιτεύεται με ευγνωμοσύνη προς το Θεό, για όσα φανερά και αφανή θαύματα επιτελεί καθημερινά στη ζωή του.

Παρέστησαν ωσαύτως και οι εξ Αγίου Όρους Μοναχοί Νικόδημος από την Αγία Άννα και Ιλαρίων από τη Νέα Σκήτη, προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος τίμησε με το μετάλιο Α’ Τάξεως της Ιεράς Μητροπόλεως, τιμών εν τω προσώπω αυτών και όλους τους στο Αγιώνυμο Όρος ασκουμένους Μοναχούς.
Αύριο, πολύ πρωί, θα τελεσθεί στο ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος Πολυασχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.


Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.