ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: Κατά την Δεσποτική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πανηγυρίζει ο περικαλλής και ιστορικός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας Σπάρτης.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, ενώ συμμετείχε πλειάδα κληρικών από την Μητροπολιτική μας περιφέρεια.

Επίκαιρη ομιλία εξεφώνησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στον συμβολισμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στο μήνυμα της ενανθρωπίσεως του Θεού, που αποτέλεσε την ύψιστη πράξη αγάπης του Θεού προς τον Άνθρωπο με στόχο την θέωσή του.

Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Πρόδρομο για την χοροστασία και το εμπνευσμένο κήρυγμά του, ενώ του ευχήθηκε την εκ Θεού ενδυνάμωσή του, ώστε να φέρει εις πέρας με επιτυχία το δύσκολο ιεραποστολικό έργο που αναλαμβάνει.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους κληρικούς του Μητροπολιτικού Ναού, αλλά και όσους ακόμα λάμπρυναν με την παρουσία τους τον Εσπερινό, τους ιεροψάλτες όλων των Ναών της Σπάρτης και των κοντινών Ενοριών, τους επιτρόπους και τους διακονούντες τον Ναό, καθώς και το πολυπληθές εκκλησίασμα. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Μεγαλόχαρη να έχει τον ευσεβή λαό μας πάντα υπό την σκέπη Της.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.