Η Ιερά Μητρόπολις Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας προς τιμήν της Αγιοκατατάξεως της Οσίας Μητρός ημών Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος, Εφόρου και Προστάτου της Νήσου Λέρου, κατήρτισε το κάτωθι πρόγραμμα.

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

ώρα 04:00΄μ.μ.: Ιερά Παράκλησις της Οσίας Μητρός ημών Γαβριηλίας προ του Τάφου Της, εις την Ιεράν Μονήν της Παναγίας του Κάστρου Λέρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου Καλύμνου Αστυπαλαίας κ. Παισίου, μετά του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

ώρα 06:00΄μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβροσίου, ως εκπροσώπου της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου, ο οποίος και θα κηρύξη τον Θείον Λόγον.

ώρα 10:00΄μ.μ. – 02:00΄π.μ.: Ιερά Αγρυπνία.

Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

ώρα 07:00΄ π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία, εις Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου.

ώρα 08:30΄π.μ.: Αρχιερατική Χοροστασία – Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβροσίου.

ώρα 11:00΄π.μ.: Ιερά Λιτανεία της Αγίας Κάρας, των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος της Οσίας Μητρός ημών Γαβριηλίας, Πολιούχου και Προστάτιδος της Νήσου Λέρου.

ώρα 05:00΄μ.μ.: Παρακλητικός Κανών της Οσίας Μητρός ημών Γαβριηλίας, εις Ιερά Μονή Αγίων Αγγέλων.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

ώρα 07:00΄-10:00΄ π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία, εις Ιερά Μονή Παναγίας Κάστρου Λέρου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύμης κ. Χρυσοστόμου μετά του Ιερού Κλήρου της νήσου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.