ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΙΤΗΣΕΙΣ: Αρχίζουν αύριο οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την χορήγηση του επιδόματος ενοικίου. Ποιες είναι ο προϋποθέσεις, ποια είναι τα ποσά της επιδότησης, πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους. Αύριο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου 2019, στην ηλεκτρονική διεύθυνση epidomastegasis.

Τα κριτήρια για την ένταξη στο επίδομα ενοικίου αφορούν εισόδημα, ακίνητη και κινητή περιουσία. Ειδικά για τα εισοδηματικά όρια, αυτά είναι 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και φθάνουν έως και 21.000 ευρώ για νοικοκυριό με 5 μέλη και άνω. Δηλαδή, το εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.

Το επίδομα ενοικίου θα δοθεί αναδρομικά από 1/1/2019 και θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού. Η κλιμάκωση που επιλέχθηκε δίνει έμφαση στο παιδί. Ειδική μέριμνα υπάρχει για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα.

Στη μονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ τον μήνα. Το ίδιο συμβαίνει και στα νοικοκυριά με απροστάτευτα παιδιά, για τα οποία ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο.

Ανώτατο όριο για το επίδομα ενοικίου είναι τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Να σημειώσουμε πως για το επίδομα ενοικίου θα διανεμηθεί κονδύλι 300 εκατ. ευρώ σε περίπου 260.000 νοικοκυριά, επί συνόλου 1,1 εκατ. νοικοκυριών σε ενοίκιο.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2018 και στη συνέχεια θα γίνει συμψηφισμός των ποσών, σύμφωνα με τις δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2019.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.